LOADING

Type to search

APARIȚII EDITORIALE

Caietul de la Văratec. Convorbiri şi cuvinte de folos

Share

CAIETUL DE LA VĂRATEC. CONVORBIRI ȘI CUVINTE DE FOLOSBusulenga coperta.indd

autor:  Maica Benedicta (Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga)

anul apariției2007

număr de pagini: 144 pagini

format: 13 x 20 cm

PREȚ: Stoc epuizat

Detalii: Ediţie îngrijită de Fabian Anton.

Volumul de faţă, alcătuit din ultimele interviuri şi însemnări ale Maicii Benedicta (Acad. Prof. Univ. Dr. Zoe Dumitres­cu‑Buşulen­ga) şi încuviinţat ca atare îna­in­te de trecerea la cele veşni­ce (5 mai 2006), îi surprinde neconvenţional chipul du­hovni­cesc din urmă: cultura se smereşte în faţa religiei, profesoara se împlineşte ca măr­tu­risitoare, ştiinţa se strălu­minează în bătaia Duhului, cu faţa spre veşnicie. Acest „Caiet de la Văratic” (cum a fost numit editorial), fără lun­gimi, simplu şi miezos, transmite testamentar bucuria împăcării întru Domnul, dar şi o anumită îngrijorare responsabilă faţă de smintelile lumii de azi, nu fără nostalgia aproape obsesivă a marilor modele paideice, asupra cărora ne îndeamnă să medităm o dată mai mult, cu acea trezvie care singură înalţă inteligenţa la înţelepciune şi chipul la asemănare.

2 Comments

 1. Cristescu Otilia 14 aprilie 2016

  Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum pot intra, contra cost, in posesia unui exemplar din Caietul de la Varatec. Convorbiri si cuvinte de folos.
  Va multumnesc,
  Otilia Cristescu

  Răspunde
  1. admin 15 aprilie 2016

   Buna seara. Din pacate, Caietul de la Varatec nu se mai afla in stoc si, deocamdata, nu se va face o alta editie. Numai bine!

   Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *