LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

„Arhanghelul de la Prislop” – lansare de carte la Timisoara

Share

În sala de festivităţi a Mitropoliei Banatului a avut loc ieri, 12 mai, lansarea cărţii „Arhanghelul de la Prislop, gânduri şi cuvinte despre părintele Arsenie”, a Preasfinţitului Părinte Daniil, Preasfinţitului Părinte Daniil, Episcop-locţiitor al Episcopiei Ortodoxe Române a Daciei Felix. La eveniment au fost prezenţi, alături de autor, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei şi Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

La festivitate au mai luat parte angajaţii Centrului eparhial, precum şi invitaţi din Banatul Sârbesc.

„Avem aici bucuria de a fi martori la prezentarea acestei cărţi Arhanghelul de la Prislop şi să ne bucurăm împreună. Şi Preasfinţiţii Părinţi care sunt membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au venit cu bucurie la această lucrare pe care Preasfinţitul Părinte Daniil a săvârşit-o şi o va săvârşi în continuare, cunoscut fiind ca un apropiat al Părintelui Arsenie şi în acelaşi timp ca un publicist al lucrărilor Părintelui Arsenie Boca”, a spus Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

„Pentru mine întâlnirea cu Părintele Arsenie Boca a fost un moment providenţial în viaţa mea, sfinţia sa fiind un om cu adevărat providenţial în existenţa mea. De aceea, mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat şi m-a învrednicit să scriu o carte, mărturie personală, despre Părintele Arsenie Boca atât de cunoscut, iubit şi cinstit în cadrul Bisericii Ortodoxe Române”, a spus Preasfinţitul Părinte Daniil, Episcopul românilor ortodocşi din Serbia.

În deschidere s-a făcut o scurtă prezentare a volumului dedicat Părintelui Arsenie Boca. Lucrarea cuprinde articole despre cunoscutul duhovnic, publicate în diverse cărţi şi volume.

Volumul „Arhanghelul de la Prislop, gânduri şi cuvinte despre părintele Arsenie” a fost tipărit la Editura „Învierea” şi poate fi achiziţionat de la magazinele bisericeşti şi pangarele lăcaşurilor de cult din Arhiepiscopia Timişoarei.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *