LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

Chemarea părintelui Andrei de la Deva

Share

În secolul XXI, mesajul Bisericii este tot despre înviere. Nu poate fi altceva pe ordinea de zi. Ca și la începuturi, Biserica vestește firescul, normalitatea, cumpătarea, dreapta măsură, generozitatea, omenia. Predica vie a Bisericii o reprezintă apostolii contemporani Iacob Bârsan, Dionisie Ignat, Calinic, Melchisedec. Între aceștia, părintele Andrei de la Deva ocupă un loc de suflet. Este un om al rugăciunii, care îndeamnă la rugăciune și care trăiește prin rugăciune.

Ne spune lucruri atât de fascinante, necitite în nici vreo carte, pentru că Duhul Însuși vorbește prin el. Dincolo de cuvinte, ne transferă multă liniște, pace, siguranță. Ne introduce în starea de rai, ca pregustare pentru nevrednici, Ne învață cum să păstrăm liniștea în lumea în care trăim. Este un catehet desăvârșit, un bun cunoscător al patericelor și al vieților sfinților, al căror model se străduiește să îl urmeze. Are curajul să avertizeze asupra demonismului din noi, punând mereu diagnostic și tratament duhovnicesc.

Ne amintește că fericirea este o obligație pentru un creștin, nu e de șagă. Ne învață lucrarea sfinților în lume, arătând că ei sunt vii și ne ajută permanent. Ne fixează reperul: Maica Domnului, învățătoarea noastră. Ne cheamă la rai…

MARIUS MATEI

Viata mea in Hristos
Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1
Previous Article
Next Article

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up