LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

DIN LINIŞTEA MUNŢILOR SPRE INIMA PĂRINTELUI ARSENIE

Share

Pentru iubitorii de poezie îmi e mai lesne să vorbesc prin versuri. Să dezleg blândeţea cuvintelor şi să-l aduag ca un mir pe inimile cernite de frumos. Mulţumesc celor care au ascultat astăzi emisiunea de la Radio-Trinitas „Despre Prislop şi Părintele Arsenie”. Ar fi frumos dacă s-ar face o stenogramă a acestor emisiuni, adică dacă emisiunea ar fi imediat publicată pe blog şi un suflet jertfelnic să o transcrie cuvânt cu cuvânt. ca să o putem citi apoi pe site. Nu cred că e un lucru imposibil. Oameni de bine mi-au scris chiar acum câteva clipe pe net. Nu mă aşteptam să fie atât de mulţi. O să şi public acum măcar vreo două-trei-patru emailuri. Nu am deschidere la reţeaua internet  tot timpul ( sunt într-un moment de creaţie într-o zonă retrasă de munte la 50 de kilometrii lângă Cluj ce se chemă Valea Ierii)   şi de aceea am coborât 30 de minute pentru a posta aceste cuvinte. Ca un semn de pace şi atâta tot. Sunt mărturii care merită publicate şi ele pe site, în ziarul nostru, unde vreţi. Oamenii ne aud şi au nevoie de implicaţia noastră. Şi iată că rodim. 

Binecuvântare tuturor!
 
 

Luminile coboară în izvoare,

Şi cerul şerpuieşte între pietre,
Un fir de apă plânge pe picioare,
Ca duhul care mistuie prin vetre.
 
Din moarte nu rămâne o fărâmă,
Izvorul şterge totul cu iubire,
În ochii mei s-a pârjolit o bârnă,
Şi mila mi-a cuprins întrega fire.
 
Şi Trei perechi de paşi pe mal afară,
Sunt urme din speranţa fără nume,
Trăiesc sublim această primăvară,
Într-un mister ce nu se poate spune.
 
Măicuţa e din nou cea mai frumoasă,
Tăcerea mi-o arată şi mai blândă,
Din dorul ei a înflorit în glastră,
Smerenia suavă şi profundă.
 
 
Numai Dumnezeu mai ştie,
Câte lacrimi curg deodată,
Cele ce au fost să fie,
Cele ce vor fi vreodată,
 
Numai Dumnezeu presimte,
Cum din brazi curg alte lacrimi,
Blânde inimi, necuvinte,
Îngeri ce-au fugit din patimi.
 
Numai Dumnezeu mai vede,
Tot ce-am stârns din dăruire,
Şi în mine încă crede,
Şi în trista mea trăire.
 
Numai Dumnezeu mai plânge,
Ochii Lui devin izvoare,
Pe un munte ce atinge,
Inima care mă doare.
 
 
 Mi-au scris radioascultătorii:
 
 
 Am ascultat emisiunea de la RADIO TRINITAS,va multumim pentru hrana duhovniceasca pe care ne-o oferiti,iar
CANONIZAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA,ar fi un MARE  DAR.
Sper ca BUNUL DUMNEZEU sa rinduiasca cit mai curind aceasta CANONIZARE a PARNTELUI
ARSENIE BOCA.
  ANTONESCU AURELIA GEORGETA/TARGOVISTE
 
………………..DRAGI MEI …(si Pr. Gheorge Coltea),

Fiecare vorbire…despre pr ARSENIE…asa cum am auzit si azi la Radio Trinitas…este un cadou pentru mine …de la Părintele..dar cand aceasta se face de catre Pr. COLTEA  si Pr. CATALIN…este ca o rugaciune…SFINŢIILE VOASTRE …VA RUGATI …CAND  ne vorbiti…asa suna glasurile  dvs…

Sigur ca plang…(bine ca parintele a facut referire la acel  plans…ca sa ma cred un om normal..)
Va iubesc…avem nadejde…!
Victoria Danciu
…………………………………
 
 Buna ziua, 
 
Ma numesc Nitu Monica si am auzit si eu de incercarea de a-l canoniza pe Parintele Arsenie Boca. 

Pe mine personal m-a ajutat enorm Parintele, va spun sincer ca desi este trecut din aceasta viata cand ii ceri ajutorul te ajuta negresit ii simti puterea, prezenta si mangaierea lui. 

 
M-as bucura sa aud ca Parintele a fost canonizat, va sustin din suflet in aceasta initiativa insa in acelasi timp eu cred ca el este deja canonizat in sufletele celor care l-au cunoscut sau nu l-au cunoscut (ca si mine) dar care citindu-i cartile au primit negresit mangaiere, raspuns la intrebarile care ii framanta si o credinta mai puterni
ca in Dumnezeu. Din punctul meu de vedere acestea sunt minunile pe care le face Parintele cu fiecare om care crede in el sau uneori chiar si cu cei care nu cred, ii intoarce in mod negresit pe calea cea buna, bineplacuta lui Dumnezeu. 

 
Cu mult respect pentru Dvs. va dorec numai bine si sa auzim de bine pe mai departe. 

Doamne ajuta!
…………………….
O MINUNE!
   Ma numesc Nedelcu Cristina si vreau sa va spun ce mare minune a facut Domnul in viata mea datorita rugaciunilor parintelui Arsenie Boca.
Eu nu puteam avea copii. Doctorii nu gaseau un motiv anume, insa stiam ca se datoreaza pacatelor mele si a departarii de Dumnezeu. Cand eram mica, mergeam la bierica, apoi nu ma duceam decat la ocazii speciale sau deloc…
Printr-o boala care a venit asupra mea ca o mustrate din parte Bunului Dumnezeu, m-am indreptat iar catre El asemenea fiului cel ratacit…Am gresit Tata, la Cer si inaintea Ta.
Insa trebuia sa imi spal greselile cu lacrimi de pocainta. M-am rugat din tot sufletul alaturi de sotul meu catre Domnul meu Iisus Hristos, Maica Domnului, Sfantul Nicolae, Sfintii Parinti Ioachim si Ana dar si parintelui Arsenie Boca.
Intamplator aveam niste carti cu minunile parintelui pe care nu le citisem nicidata, desi le aveam in casa. Cand am inceput sa citesc, simteam cum parintele ma cearta si mi se adeseaza direct mie. Nu l-am cunoscut personal desi locuiesc aproape de Draganescu.
Am ajuns la Prislop de doua ori si mereu simteam o bucurie imensa cand vedeam atatea flori si zeci de oameni care veneau sa ceara ceva sau sa multumeasca parintelui.
Eu imi doream extrem de mult un copilas. Si in rugaciuni ceream sa am un baiat de a carui copilarie sa ma bucur si apoi sa il aduc catre Domnul.
L-am rugat si pe parintele Arsenie sa se roage pentru mine, pacatoasa.
Intr-un final, s-a intamlat minunea.
Acum am un baietel de un an si o luna care la 6 luni stia foarte clar unde este Doamne Doamne. Pe noi ne-a recunoscut pe la 7 luni si jumatate.
Acum la un an si o luna, m-a uimit iar. Fara sa il invete sau sa ii arate cineva (doar din ce a vazut la biserica). face metanii mici, incearca sa se inchine si saruta iconitele din propria initiativa. De cate ori vede chipul unui Sfant dar mai ales Chipul Domnului, fata i se lumineaza si zambeste larg.
Dumnezeu mi-a ascultat rugamintea si prin rugaciunile parintelui, minunea s-a produs.
Va rog din suflet sa facem tot posibilul sa ajutam la canonizarea parintelui pentru ca mari minuni face Domnul prin Sfintii Lui.
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne primeasca acum si noua rugaciunile pentru parintele Arsenie Boca. Doamne ajuta!
 
 
Catalin Dumitrean

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *