LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

Fostul duhovnic al Mănăstirii Samurcăşeşti – Ciorogârla din Arhiepiscopia Bucureştilor, a trecut la Domnul

Share

La vârsta de 82 de ani, părintele Martinian Ruxanda, fost duhovnic al Mănăstirii Samurcăşeşti –Ciorogârla din Arhiepiscopia Bucureştilor a trecut, în această dimineaţă, la Domnul. Preacuviosul părinte Martinian Ruxanda a murit la câteva minute după oficierea Sfintei Liturghii.

Mai multe detalii a oferit părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale şi Exarh Cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„În această dimineaţă, după ce a participat la Sfânta Liturghie, pe când se îndrepta spre chilia sa, a trecut la cele veşnice. O voce de mare ţinută, un bun cunoscător al cântărilor bisericeşti, părintele Martinian a fost în ultimii 15 ani un slujitor de nădejde al Mănăstirii Samurcăşeşti – Ciorogârla şi un călugăr râvnitor din Arhiepiscopia Bucureştilor”, a mărturisit părintele arhimandrit Timotei Aioanei.

Părintele Martinian Ruxanda s-a născut la 7 iunie 1929, în localitatea Secuiu, judeţul Dolj. A urmat cursurile Seminarului Teologic de opt ani, de la Mofleni, iar apoi a fost cântăreţul Catedralei Mitropolitane din Craiova şi a lucrat în Administraţia Arhiepiscopiei.

Mai multe informaţii despre fostul duhovnic al Mânăstirii ”Samurcăşeşti-Ciorogârla”, aflăm de la părintele arhimandrit Timotei Aioanei.

„După ce s-a pensionat a dorit să slujească mai mult lui Dumnezeu alegând viaţa de mănăstire. După o întâmplare minunată a ajuns la Mănăstirea Neamţ unde a făcut ucenicie fără să spună fraţilor din obştea mănăstirii cine era de fapt, că era absolvent de seminar, că ştia rânduiala Bisericii, etc. A fost remarcat mai târziu şi a devenit monah în ajunul sărbătorii Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ, la 4 august 1993. Într-o vizită a Patriarhului Teoctist la Mănăstirea Neamţ a fost remarcat datorită vocii sale inconfundabile şi, atunci, Patriarhul Teoctist i-a făcut invitaţia de a veni în Arhiepiscopia Bucureştilor. A fost pentru o perioadă de timp stareţ al Mănăstirii Cheia, locţiitor de exarh în Arhiepiscopia Timişoarei, iar în ultimii 15 ani preot slujitor şi duhovnic la Mănăstirea Samurcăşeşti – Ciorogârla”, după cum a precizat părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale şi Exarh Cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *