LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

O replica a domnului Constantin Tanase, care batjocoreste tot „Timpul”!

Share

Dl Constantin Tănase, editorialist la cotidianul „Timpul”, ispirat probabil de zeul Dionysos sau Bachus, a înşirat pe hârtie un articol intitulat „Ah, cum v-aş tunde eu bărbile, preacuvioşilor!”, în care aminteşte şi de persoana mea.

 

De obicei nu răspund la astfel de provocări, dar pentru că imaginea Bisericii şi a preoţilor este tot mai des şifonată în presa de mahala, folosindu-mă de dreptul la replică, am să scriu câteva idei acestui domn:

 

1. Era bine ca dl Tănase să se uite pe pozele celor doi preoţi menţionaţi în articol: Teodor Roşca şi Petru Pruteanu, şi să vadă că de la unul nici nu prea are ce tăia; şi acela nu sunt eu. Pe de altă parte, eu ştiam că comuniştii tundeau bărbile lapreoţi, nu „democraţii”. Oare pamfletarul de la „Timpul” ce este?

 

2. Dl Tănase, care se pretinde a fi un jurnalist de mare calibru, trebuie să ştie că sunt numiţi “preacuvioşi” sau “cuvioşi” doar călugării, iar dintre cei doi preoţi, doar eu sunt călugăr. Părintele Teodor Roşca, deşi este duhovnic la Mănăstirea Ciuflea, este “preacucernic”, pentru că este preot căsătorit.

 

3. Oricât ar căuta dl Tănase să se agaţe de cuvintele mele, nu a putut să spicuiască mai multe decât o frază: „religia islamică creează mari probleme în Europa”, adăugând că “nu e convins că e chiar aşa”. Păi dle, dacă nu eşti convins, nu scrie. Eu însă am afirmat lucruri de care sunt convins şi orice om bine informat poate confirma asta.

 

4. Învinuirea de colaborare cu comuniştii nu mă priveşte, cel puţin pe mine. Am fost, sunt şi voi fi anti-comunist! Spun asta nu prima dată şi mă bucur că sunt şi alţi preoţi care au curajul să o spună.

 

5. Ar fi fost cazul ca dl Tănase, care administrează acest cotidian tot mai scandalos, să solicite un interviu, dar nu să mă critice în absenţă. Oare în ţara asta poţi să spui orice fără nicio responsabilitate? Ruşine, dle Tănase! Ruşine ziarului “Timpul”!

 

 

Ieromonah Petru Pruteanu, Chisinau

 

www.blog.teologie.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *