LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

Parintele Ilarion, mitropolit de Volokolamsk: „SUA acţionează ca executori internaţionali în Siria”

Share

Vorbind pentru AsiaNews, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, preşedintele Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei, condamnă ameninţările cu intervenţia NATO fără un mandat al Naţiunilor Unite.

Întrucât o intervenţie occidentală împotriva regimului lui Bashar al-Assad pare foarte posibilă, Biserica Ortodoxă Rusă îşi exprimă „deosebita îngrijorare” pentru eventuala evoluţie a crizei după acuzaţiile SUA că regimul a folosit arme chimice împotriva cetăţenilor. 

 

 „Încă o dată, cum s-a întâmplat şi cu Irak-ul, Statele Unite acţionează ca executori internaţionali”, a declarat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Vorbind pentru AsiaNews, dinamicul ierarh al Bisericii Ruse a făcut o critică dură a poziţiei Statelor Unite care sunt „complet unilaterale”.

 „Fără aprobarea Naţiunilor Unite vor să hotărască soarta unei întregi ţări cu milioane de locuitori”.

 „Încă o dată”, a avertizat Înaltpreasfinţitul Ilarion, „mii de vieţi vor fi sacrificate pe altarul unei democraţii imaginare”, printre aceştia, potrivit Mitropolitului, sunt mai întâi de toate „creştinii a căror soartă nu interesează pe nimeni”.

„Sunt în pericol să fie transformaţi în victime ale extremiştilor, care cu ajutorul Statelor Unite vor veni la putere”.

În încheiere a subliniat: „Comunitatea internaţională trebuie să facă totul pentru a evita orientarea evenimentelor  spre această direcţie”.

A consemnat Emilios Polyghenis pentru „romfea.gr”.
Traducere şi sursă în română: http://acvila30.ro/

 

© Ierom. Petru Pruteanu / Chisinau

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *