LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

Părintele Sofian Boghiu pomenit la 11 ani de la trecerea sa la cele veşnice

Share

Peste două sute de credincioși au participat, în această dimineață, la slujba de pomenire a părintelui Arhimandrit Sofian Boghiu, la împlinirea a 11 ani de la trecerea sa la cele veșnice. 

Oamenii au venit la Mănăstirea Antim să se roage și să aprindă o lumânare pentru cel care le-a fost duhovnic. Sfânta Liturghie și slujba Parastasului au fost săvârșite de Prea Sfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal, înconjurat de slujitorii Mănăstirii Antim, potrivit Radio Trinitas.

 La final, Prea Sfinția Sa a amintit principalele momente din viața părintelui Sofian Boghiu.

„Până la sfârşitul vieţii a îndrumat destinele duhovniceşti ale multor călugări care au vieţuit în această mănăstire, al foarte multor mireni şi a multor ierarhi care au locuit aici şi l-au luat pe părintele Sofian de povăţuitor şi de model al vieţii lor duhovniceşti. Părintele Sofian, şi după 11 ani de la trecerea sa la cele veşnice, rămâne un învăţător al smereniei, al rugăciunii neîncetate, al bunătăţii creştine, al slujirii celorlalţi şi rămâne un model pentru fiecare dintre cei care l-am cunoscut pe care dacă îl vom urma am putea nădăjdui să ajungem la aceleaşi roade duhovniceşti pe care el ca un pom bun sădit lângă izvoarele Evangheliei le-a rodit în viaţa sa de monah şi de  slujitor al Bisericii”, a mărturisit Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal.

După slujba de pomenire s-a plecat în pelerinaj la mormântul părintelui arhimandrit Sofian Boghiu, de la mănăstirea ilfoveană Căldărușani.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *