LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

Slujbă de Parastas și Liturghie arhierească, la Mănăstirea Sihăstria-Neamț

Share

La Mănăstirea Sihăstria a fost oficiată sâmbătă, 3 decembrie, slujba Parastasului pentru cei trei mari duhovnici ce au vieţuit în acest aşezământ monahal: arhimandriţii Cleopa Ilie şi Ioanichie Bălan și ieroschimonahul Paisie Olaru.

0000000

De asemenea, a fost pomenit şi arhimandritul Victorin Oanele, fost stareţ al mănăstirii. Slujba Parastasului, precedată de Sfânta Liturghie, a fost oficiată de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor numeros de stareți, preoți și ieromonahi.

După oficierea Parastasului, Înaltpreasfințitul Teofan, împreună cu preoții și credincioșii, a mers în cimitirul Mănăstirii Sihăstria, unde au oficiat un Trisaghion la mormintele celor patru mari părinți.

Anul acesta se împlinesc 26 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Paise Olaru, 18 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Ilie Cleopa, 9 ani de la trecerea la Domnul a Părintele Ioanichie Bălan și 2 ani de când a trecut la domnul Părintele Victorin Oanele.

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *