LOADING

Type to search

Editoriale

De când lumea, Statul e un mare teolog

Share
Circulă în mediul virtual o Adresă (am primit-o și eu, caldă; nu o fac publică, ci doar comentăm efectele ei, care sunt publice) cu indicații din partea unei DSP județene către o Arhiepiscopie, în care se descria tacticos modul în trebuie administrată împărtășania. Respectivii funcționari publici foloseau intens terminologia cultică, dar la modul caraghios, denaturat. Astfel, apar cuvinte insolite ca “pocal”, “manoperă”, “recipient” etc insistându-se totuși pe folosirea linguriței de unică folosință ca formă de prevenție absolută. De când se știe, Statul e un mare teolog!
Eu unul prefer să mă abțin de la sfânta euharistie decât să o primesc în asemenea condiții de precaritate ritualică. Mai bine nu! Trece viforul molimei, ieșim la liman, ne împărtășim ca oamenii, cu demnitate duhovnicească și conștiință harică, iar nu ca prizonieri de război epidemiologic.
Răzvan Bucuroiu
sursa foto: www.doxologia.ro

2 Comments

  1. iodan 25 martie 2020

    E absurd, fiindcă lingurința de „unică folosință” se afundă într-un singur Pocal, și care mai este efectul de care se cramponează acești rătăciți ?!

    Răspunde
  2. iodan 25 martie 2020

    Respectivii funcționari publici nu văd absurditatea propriilor afirmații, fiindcă lingurița de „unică folosință” se afundă în același Pocal. În Rusia, în care creștinismul a suferit mai mult decât la noi, oamenii lor de știință au descoperit efectul lucrurilor sfințite, ale rugăciunii, aghesmei, al clopotelor etc.

    Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *