LOADING

Type to search

Editoriale

A scrie despre Hristos nu e odios

Share

Până acum doi ani, eram obișnuiți la ecteniile întreite doar cu cereri speciale pentru bolnavi sau călători. S-au adăugat cele la boli molipsitoare. Va fi nevoie de cele la năvălirea vrăjmașilor? Sperăm, mai mult ca orice, că nu!

Este imposibil pentru om să trăiască timp îndelungat pe Lună sau pe Marte. Singura soluție: să colonizăm Raiul, avem și invitație, să mergem la interviul pentru viză!
 
Un traducător celebru scrie că e odios că apăr doctrina despre Botez și învățătura Fericitului Augustin. Dar ceea ce face el cum e?!
Dacă Hristos nu ar fi înviat, progresiștii ar fi avut dreptate în privința botezului. Dar așa… Și de unde atâta ură?!
Nu contestăm libertatea de a exprima erezii, dar unde este vocația apologetică? Îngrijorați de facturi sau răsfățați pe pârtii, cine mai are curaj să dea o replică onestă? Să ne dea block, dar să ne asumăm mărturisirea sinceră și neodioasă. Să fim toleranți, fără să ne dezicem de valorile creștine.
Iar dacă subiectele baptizmale deranjează, înseamnă că au o miză majoră, nu pot fi ignorate. Deja foarte multe tinere încă necăsătorite au inoculată frica de a-și boteza potențialii prunci. Există o teamă de înec nemaiîntâlnită, complet nejustificată de practica bimilenară a Bisericii. Cât de curând urmează o altă temă: incinerarea, adică fără preot.
Toată ura diavolului se concentrează pe slujitorii Regelui. Nu se poate lega de El și se răzbună pe oamenii Lui de încredere. Diavolul știe că va pierde, doar fanii lui nu știu asta. Hristos a biruit puterea diavolului, iar preoții sunt mesagerii acestei biruințe.

A scrie despre beneficiile credinței nu e obositor niciodată. Cu fiecare sămânță, crește speranța unei recolte duhovnicești. Sfântul Nectarie ne învață cum să scăpăm de tot ce este odios:

1. Idolii să nu ne sufoce viața;
2. Să credem fără șovăire în făgăduințele lui Dumnezeu;
3. Să nu ne întristăm, Hristos este Doctorul nostru;
4. Omenirea subzistă numai prin grija lui Dumnezeu;
5. Necazurile noastre sunt dese și succesive din cauza păcatelor noastre;
6. Să nu ne îndoim de răsplata din viața veșnică.
Harul i-ar mântui pe toți, dacă nu s-ar opune nimeni. Hristos a fost respins, aceasta este drama. Puținii care L-au primit cu adevărat au primit și harul. Hristos să îi binecuvinteze pe oponenții noștri, să le insufle gânduri luminoase.
Există, așadar, trei pericole majore: falsa libertate, falsa morală și falsa salvare.
În concluzie, nu e odios ce zic unii că ar fi, în lipsă de repere biblice. Dar au dreptul să zică, în virtutea libertății de exprimare. Ne-au blocat, dar nu ne-au tradus.
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *