LOADING

Type to search

Editoriale

Alarmă de gradul …chix

Share

Intr-un articol încropit cu extrase de pe Facebook însăilate a pagubă ni se aduce la cunoştinţă că ciutanii de la grădi învaţă să facă mătănii chiar de la sfinţia sa, preotul. Şi asta încă nu-i  nimic deoarece acestor prichindei li se face educaţie religioasă fapt ce sfidează în mod flagrant “drepturile superioare ale copilului”care nu prevăd asemenea practici nici la grădiniţă dar nici acasă. Înţelegem astfel că libertatea copilului este în pericol deoarece la vârsta de 3-7 ani,după cum afirmă “specialiştii” în ştiinţa grădinărească, acesta nu are capacitatea de a înţelege  ritualurile religioase. Ei, dacă ar fi fost vorba de nişte desene animate unde copiii se distrează împingând-o pe bunică într-o groapă , mai merge sau dacă am îmbrăca fetiţele în iepuraşi şi le-am pune să-şi arate funduleţele pe muzică de Can-Can ar mai fi cum ar fi , ori dacă am organiza (ehei, să fim sanătoşi de când se face asta!) Valentine’s Day ca să-i vedem cât sunt de îndrăgostiţi, dar “împărtăşiţi la grădiniţă şi puşi să facă mătănii” ?

 

Nu credeţi că prea-i îndoctrinăm cu religia ortodoxă ? sare ca muşcat de şarpe liderul de asociaţie (neîndoctrinată ideologic) secular-umanistă.
Şi cât s-au chinuit ei să scoată Religia din şcoli, icoanele de pe pereţi, crucile de pe biserici (doar sunt de-a dreptul arme asupra d….lui)şi acum , poftim ! Altă misiune grea li se arată la orizont:educaţia religioasă care se desfăşoară opţional în grădiniţă. Chiar dacă părinţii au fost informaţi şi au ales ca viitorii şcolari să dobândească deprinderi elementare (semnul Sfintei Cruci, mătănii) de practică ortodoxă totuşi nu trebuie lăsaţi aşa căci sunt multe alte “religii’care pot fi abordate. Cea umanistă , de exemplu, care a evoluat direct de la maimuţica Fifi, unde rugăciunea nu se adresează unei fiinţe superioare , nimeni nu îngenunchiază ci, membrii se privesc mândri de a fi liberi de prejudecăţi, de tradiţii, de tabuuri şi chiar de basme şi poveşti.
Ceea ce pune sare pe coada celor care n-au ochi să-L vadă pe Dumnezeu, darmite să-i suporte pe cei care-L iubesc şi I se închină este dilema în care au fost puşi pe nepregătite. Dacă tot se face Religie, de ce copiii sunt catehizaţi şi nu doar informaţi încât să treacă în revistă toate formele de cult ca să nu se supere nimeni ? Sunt foarte îngrijoraţi d-lor (din punct de vedere umanist, desigur) că aceşti creştini mititei ar putea fi înregimentaţi în vreo turmă (a Lui Hristos) ceea ce s-ar ciocni vizibil cu dorinţa lor de a-şi alege singuri…asociaţia.
 
Dar să lăsăm gluma la o parte şi să spicuim puţin din articolul amintit ca să vedem cum argumentează incriminatele educatoare opţionalul discriminatoriu: “Educaţia religioasă începe în familie şi se continuă în grădiniţă unde copiii sunt sensibilizaţi prin trăiri religioase, îşi formează deprinderi de conduită, învaţă să manifeste sentimente morale specifice unui bun creştin (şi bun cetăţean am putea adăuga)”. “Le formează o conduită morală, demnă, ştiu să aprecieze adevăratele valori : cinstea, corectitudinea, înlătură lăcomia. Religia ortodoxă nu le cultivă altceva decât părţi pozitive care le pot întări caracterul şi personalitatea”.
 
Ei, aş! Cui îi pasă de caracter şi de personalitate când revoluţia sexuală bate la uşa Caprei cu trei iezi şi Hallowenul tinde să devină sărbătoare naţională ?
În alt loc se arată că parteneriatul dintre Grădiniţă şi Biserică prin reprezentanţii lor vine în întâmpinarea copilului pentru a-l ajuta “să cunoască îndatoririle faţă de el,faţă de ceilalţi , faţă de tot ce-l înconjoară”.
Parteneriatele educaţionale au fost iniţiate între beneficiarii actului didactic şi comunitatea locală ca răspuns la provocările la care este supusă Şcoala şi anume: impactul negativ al unei părţi considerabile din mass-media asupra minţii şi psihicului copiilor; tranziţia fără sfârşit care îi transformă atât pe elevi, cât şi pe dascăli în cobai didactici; presiunea nejustificată a ONG-urilor aşa-zis umaniste; nesiguranţa unui viitor pe piaţa muncii etc.
 
Dacă cei care contestă legitimitatea educaţiei religioase în grădiniţă ar avea disponibilitatea de a studia programa după care se desfăşoară această activitate opţională ar observa că , prin obiectivele propuse, educatoarea urmăreşte interesul şi trebuinţele copiilor cultivând în fiinţa lor cele mai alese virtuţi general-umane. A le interzice să-L cunoască şi să-L iubească pe Dumnezeu , să I se închine, să cinstească icoanele care reprezintă chipuri de sfinţi – adevărate modele de viaţă şi conduită umană , s-o venereze pe Maica Domnului care ne acoperă pe toţi cu Acoperământul milei sale ar fi ca şi cum le-am răpi bunul cel mai de preţ.
 
Lăsaţi pe copii să vină la Mine şi nu-i opriţi că unora ca aceştia este Împărăţia Cerurilor!
Libertatea copiilor noştri se află în Evanghelia Lui Hristos. Cei care neagă acest Adevăr , neagă însăşi libertatea pe care Dumnezeu a hărăzit-o omului. A impune , în numele libertăţii , norme şi conduite străine de acest Adevăr nu înseamnă că doreşti binele poporului cu atât mai puţin copiilor care sunt în formare.
Din fericire, încă avem dascăli care se străduiesc , în pofida opreliştilor de tot felul , să educe copiii având ca suport preceptele  morale, spirituale şi patriotice moştenite de la străbunii noştri.
În loc să pună între ghilimele bunele intenţii şi munca deloc uşoară a educatoarelor aceşti copişti de pe internet ar putea (cu puţină deontologie profesională) să ilustreze tot prin exemple şi aspectele pozitive ale problemei care sunt multe şi îmbucurătoare.
 
Orice demers didactic urmăreşte şi se subordonează principiilor fundamentale ale educaţiei începând cu principiul accesibilităţii.
La vârsta preşcolară cunoaşterea este preponderent concret-situativă, de aceea se şi impune folosirea unui bogat material intuitiv şi o permanentă prezenţă definitorie a celui care propune demersul: dascăl, preot,poliţist, artist etc. Deprinderile, cunoştinţele, achiziţiile, noţiunile se dobândesc printr-o riguroasă şi atentă selecţie a mijloacelor de învăţământ, a obiectivelor didactice şi nu în ultimul rând a unei atitudini empatice a propunătorului.
Copilul nu este obligat să înghită pe nemestecate reguli şi noţiuni cum ne fac să credem cei care n-au habar de ceea ce se întâmplă în grădiniţă, dar mizează pe faptul că puţini dintre beneficiarii procesului instructiv-educativ , cunosc.
 
Prin urmare , dragii noştri scribi ce umblă lela pe internet şi lălăie la urechea neaveniţilor vorbe de speriat muşte să se informeze mai întâi apoi să apară cu argumente serioase căci este de dorit să combată bine decât să-i tragă după ei în ceaţă pe eventualii cititori impresionaţi mai mult de titlu şi mai puţin sau deloc, de conţinut.
 
A fi creştin pare să fie ceva de pus la colţul de ruşine . Este mai cool să privim o paradă gay decât să participăm la o procesiune religioasă , nu ?!
 
Luaţi aminte poporul Lui Dumnezeu la Legea Dumnezeului Celui Viu . Aplecaţi-vă urechea la graiurile Mântuitorului Hristos,nu uitaţi milele şi îndurările Lui , nu uitaţi pe iubita Lui Maică preabinecuvântata, pururea Fecioară Maria.
 
 
Vezi si:
 
Ieromonah Petru PruteanuTitlul şi ştire de 2 bani. În primul rând Biblia nu emite ipoteze, iar în al doilea rând mesajul principal al Bibliei nu se referă la CUM a fost făcută lumea, ci CINE a făcut-o. Unii oameni de ştiinţă cel puţin vorbesc despre o „supra-înţelepciune”, pe când alţii se limitează la examinarea argilei…
http://www.publika.md/ipoteza-biblica-privind-aparitia-vietii-pe-pamant–confirmata-de-oamenii-de-stiinta_1673601.html

 

 

Bogdan MateciucMultinationala nu are sentimente. Te cari sau dai coltul, iti gaseste un inlocuitor. Mecanismul trebuie sa mearga inainte. In rest sunt doar bla-bla-uri despre cariera, dezvoltare personala si recunoasterea muncii…

http://adevarul.ro/sanatate/minte-sanatoasa/prof-dr-radu-mircea-gorgan-neurochirurg-tinerii-vor-totul-acum-Si-buf-atac-cerebral-1_527e565ec7b855ff56d73c3c/index.html

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *