LOADING

Type to search

Editoriale

ANCORE IDENTITARE

Share

Să nu ne mai iluzionăm: viforul nivelator al noilor ideologii suflă din răsputeri!

Suflă peste viețile noastre trecute (atentat la memoria recentă, dată la rescris), peste cele prezente (reglementări peste reglementări, în răspăr cu legea naturală și cu ordinea firii), suflă peste viețile noastre viitoare (prin copiii spălați pe creier cu doctrinele trans‑gender, trans‑umaniste, trans‑spirituale).

Un talmeș‑balmeș identitar din care omul nu mai pricepe nimic, în afara faptului că nu are rădăcini nici în cer, și nici pe pământ. Că plutește pe magma globalizării ca planctonul dus de curenții marini, că este contraindicat să se revendice dintr‑o istorie națională, din tradiții seculare sau, mai grav, să se identifice cu o Biserică istorică, veche, conservatoare! Să se închine la dumnezei depășiți, vetuști, să aibă un cult al morților, al sfinților, al moaștelor. Totul e greșit, totul e învechit, bun de aruncat. La ce ne mai folosește Biserica? Dar preoții și monahii, Sfintele Taine și ritualurile, pelerinajele și hramurile? Ocazii numai bune de a împrăștia, cu inconștiență și sadism, virusul ucigaș!

Cheia sanitară și cheia ideologiilor utopice și‑au dat mâna peste realitățile noului mileniu, care începe în forță: noua ordine este pe cale să se instaureze profund, ireversibil, masiv. Prin ochiurile plasei politico‑digitale, creștinii de azi trebuie să se strecoare cu abilitate și determinare. Cum vor fi viețile noastre, la orizontul apropiat? Nimeni nu știe! Însă oricum ar fi, trebuie păstrate cu hotărâre ancorele identitare, de la cele mari la cele mici, cu orice preț. Fiecare parâmă ruptă reprezintă un pas înainte spre marea derivă, spre marele hău, spre centrul turbionului care duce în jos…

Noi, cei care credem Celui Înviat, știind și înțelegând câte ceva din planul divin de mântuire (duhul profetic – adică nervul realist‑analitic – nu a amuțit în Biserică), anunțați fiind despre toate acestea, suntem pregătiți! Știm că va fi greu, știm că potrivnicul are strategii variate, știm că ne‑a slăbit și nouă determinarea, dar cu atât mai mult Hristos va revărsa putere și har peste bineplăcuții Săi.

Curaj, așadar, „cu noi este Dumnezeu”!

 

Răzvan BUCUROIU

 

 

Previous Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *