LOADING

Type to search

Editoriale

Bătrâni şi batjocoriţi

Share

De parcă nu le-ar ajunge mizeria în care trăiesc aproape fără speranţă după ce au muncit o viaţă în condiţii pe care nu le-ar mai accepta nimeni astăzi,iată la ce supliciu sufletesc şi moral sunt supuşi venerabilii noştri bătrâni.

Sub titlul < Bătrâni şi neliniştiţi> un post de televiziune cunoscut pentru emisiunile deplasate pe care le transmite foloseşte ca protagonişti persoane de vârsta a treia pentru a scoate o producţie neroadă care numai divertisment nu se poate  numi. Dar, ca să descurajeze o eventuală încercare de protest faţă de modul cum înţeleg d-lor să câştige bani din orice sau pentru a-şi acoperi cumva intenţiile pentru care difuzează astfel de inepţii au avut grijă să ne avertizeze că emisiunea în cauză este un fel de sosie a uneia ce se dezlănţuie cu succes în Belgia, în UE adică . Aşadar–ciocu’mic ! N-am ştiut că emisiunea cu pricina poluează de câteva luni ochii şi urechile telespectatorilor care nimeresc din  întâmplare postul buclucaş până mai ieri când am auzit pe cineva întrebând: ”Urmăreşti emisiunea Bătrâni şi neliniştiţi? E cam…” Din curiozitate am deschis televizorul să văd despre ce este vorba dar m-a revoltat profund ceea ce se dădea pe post şi n-am avut puterea să urmăresc până la capăt însă mi-am zis că probabil vor ei să scoată ceva în evidenţă şi am încercat în altă zi.

 

Am înţeles că aici colcăie ceva foarte urât, inadmisibil de crud – o nouă formă de înjosire a părinţilor şi a bunicilor noştri dusă până la grotesc. Am văzut multe abereţii televizioniste, dar aceasta nu numai că sfidează bunul simţ al oricărui cetăţean care contribuie la funcţionarea acestor mijloace de informare în masă dar grosolănia şi neruşinarea cu care această emisiune manipulează opinia publică nu poate fi calificată decât antisocială şi contrară oricărui cod de convieţuire umană.

 

Bărbaţi şi femei – persoane aflate la vârsta cărunteţelor sunt puşi în situaţii penibile, caraghioase, scabroase , nefireşti atât pentru locul unde se manifestă cât şi pentru prestanţa şi vârsta lor.

 

Dar , ca sfidarea să fie cât mai profundă aceşti realizatori de pseudo- teatru îi pun pe protagonişti” faţă în faţă cu reacţiunea”. Întotdeauna, în locurile unde evoluiază aceştia se află şi tinerii care , luaţi prin surprindere de ceea ce nu-şi imaginau că vor vedea vreodată sunt contrariaţi, scandalizaţi , scârbiţi etc. Ce să înţeleagă ei? Că bătrânii noştri care merită să fie trataţi cu toată cinstea şi consideraţia sunt uşuratici, libertini sau destrăbălaţi? Că de fapt ceea ce le lipseşte lor nu sunt pensiile decente, atenţia, dragostea şi preţuirea celor din jur, ci libertatea sau mai degrabă libertinajul deşănţat pe care îl promovează la greu mai toate posturile de televiziune ? Nu , nu sunt aşa bătrânii noştri oricât ar încerca să ne convingă cineva de contrariu ! Ei sunt cei care ne-au crescut în spiritul muncii şi al credinţei în Dumnezeu, cei care lăsându-se pe sine au făcut eforturi uriaşe ca să ne asigure nouă cele necesare traiului şi să ne ofere o educaţie bună.

 

Ei sunt cei care au muncit şi au făurit ţara asta ca să le fie bine şi neisprăviţilor  care acum îi batjocoresc fără milă şi îşi permit să întineze cu producţiile minţii lor sucite vârsta Proorocilor şi a Apostolilor,a cuvioşilor şi a preoţilor ,a smeriţilor noştri părinţi şi bunici.

Toată mascarada asta evidenţiază în mod clar şi indubitabil ura şi dispreţul pe care o au aceşti indivizi fără scrupule faţă de bătrâni şi prin ei faţă de valorile noastre morale, creştin-ortodoxe.

– De ce , dragii noştri părinţi/bunici  – actori într-o operă de două parale – vă expuneţi astfel şi permiteţi să fie călcate în picioare valorile noastre morale şi spirituale pe care fraţii şi părinţii voştri le-au apărat cu preţul vieţii? Merită să vă pierdeţi demnitatea pentru un blid de linte ?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *