LOADING

Type to search

Editoriale

Când nu-i minte , n-ai ce vinde !

Share

Asa spune înţelepciunea populară într-un proverb care se adresează în special celor care se lasă conduşi de fantezie şi confundă ograda vecinului cu propria pălărie.

Un mare eveniment s-a petrecut la noi de aceea având în vedere covârşitoarea lui importanţă este musai să fie semnalat. Mai zilele trecute reprezentanţii de seamă ai Turismului românesc s-au adunat la “un pahar de vorbă“ hotărâţi să pună ţara la cale într-o problemă capitală care nu suferă amânare.Şi asta pentru că mioriticii ăştia nerecunoscători nu mai vor să fie jefuiţi / păcăliţi atunci când ajung într-o staţiune turistică aflată sub directa oblăduire a dumnealor şi preferă să-şi lase banii la vecinii de peste graniţă care s-au dovedit a fi mai inspiraţi şi mai gospodăroşi.
 
Ei,dacă-i aşa las’că le arătăm noi românilor cine-i şeful ! O să le dăm ce nu le place!
 
După îndelungi deliberări în urma cărora partea vătămată şi-a minimalizat hibele ,fericită că a scăpat totuşi cu obraz curat (doar cineva acolo sus ,o iubeşte) în sfârşit,păsărica din stolul ideilor geniale a zburat în mare viteză să ducă vestea cea bună : vom scoate România din izolaţionismul ăsta turistic folosind mitul Dracula care este,ca să spunem aşa,un adevărat El-Dorado pentru străini.
 
Dar ca să prindă aripi vârcolacii din subteranul minţilor  neastâmpărate ale voiajorilor noştri puşi pe fapte mari ,se impune ca tot românul să-şi pună umărul şi carnea în saramură ca să  putem accesa niscaiva fonduri europene pentru a demara proiectul.
Şi cât mai iute că nu-i timp de pierdut.Moşulică ăsta nu ştie de glumă ,te călătoreşte una-două de n-apuci să-ţi scrii memoriile.
 
Nu de alta dar legendarul nostru Dc (piei satană !) pentru care am făcut lobby ani de zile şi am investit atâta materie cenuşie se duce pe colinele Hollywoodului şi noi nu ne alegem cu nimic.Asia de S-E şi-a ascuţit déjà beţiţoarele ca să-l mănânce la micul dejun pe când turcul zâmbeşte-a râde minunându-se de pelteaua pe care am reuşit s-o facem până acum.
 
Să facem şi să dregem,tovarăşi,un lung circuit de castele gen Dc (nu-i lăsa Doamne !) ca să ducem pe cele mai înalte culmi brandul de ţară. Treaba-i serioasă şi ar fi bine să ne punem toţi capul la contribuţie ca să ieşim din starea gregară în care ne aflam.
 
Vi se pare cunoscut ?Ei,n-o fi chiar aşa ,între timp limbajul s-a schimbat dar năravul, ba.
Zis şi făcut.În fiecare zonă din ţară să plantăm câte un castel gen Dc(ferească Dumnezeu !)în locuri cât mai pustii,înconjurat de păduri. Aoleo,da’ de unde atâta pădure că una vezi când mergi cu maşina pe şosea şi altă chelie se arată dacă te sui pe o culme. Şi cine a mai pomenit locaţie Dc în mijlocul câmpului? De unde or să mai iasă urletele înspăimântătoare şi stafiile fără cap? Credeţi că pretenţioşii care or veni să-şi petreacă un sejur horror se mulţumesc doar cu o friptură în sânge ?Vor ceva mai palpitant să le sară adrenalina cât colo. Dacă-i castel,petrecere să fie, pe bune,nu doar simulacru de crime şi teroare cu vampiri de care să râdă bebeluşii.
 
Oho,neicusorilor ! Nu mai zburdaţi pe maidanul fanteziei ca vrăjitoarea pe mătura patronilor din opoziţie ! Staţi blând că nu-i ţara asta popicăria voastră!Dacă aude lelea Floare că vreţi să-i speriaţi curcile vă firitiseşte ea de n-o să ştiţi cine v-a blagoslovit!
 
Ptiu,stuchi-v-ar mâţele de neînvăţaţi nu v-a spus nimeni că dacă te faci frate cu d…l nu treci puntea?
Te întrebi cui folosesc astfel de inovaţii dar în nici un caz românilor care-şi închipuie că dacă există nişte instituţii ale statului apoi,neapărat acelea trebuie să le apere interesele.
“Locuri de muncă,locuri de muncă “parcă auzim sloganul şuierat printre dinţii contelui-surpriză din faimosul castel rău-famat. Şi românii ar trebui să dea năvală ca să le ocupe.   
 
Cât de departe poţi să fii de realitate ca să propui asemenea drăcării într-o ţară binecuvântată de Dumnezeu cu oameni credincioşi care au umplut-o de biserici şi mânăstiri ?! Doar nu pe fantezii s-au clădit acestea ci,pe jertfa neîntreruptă a poporului nostru care Îl iubeşte pe Dumnezeu ,pe Maica Sa şi pe Sfinţii martiri,mărturisitori,învăţători,făcători de bine,iubitori de dreptate. 
 
Avem o ţară atât de frumoasă cu un relief bogat şi o diversitate climaterică ce cuprinde toate variaţiile de temperatură în cele patru anotimpuri şi ne plângem că nu are cine s-o viziteze?
Să ne imaginăm un mic sondaj de opinie pe care să-l adresăm românilor dar şi străinilor care ar dori să beneficieze de serviciile turistice de la noi şi să vedem cam ce şi-ar dori fiecare pornind de la situaţia de fapt :
* curăţenie la propriu şi în mentalitatea celor care lucrează aici
* respect faţă de turişti
* preţuri adecvate serviciilor oferite
* corelaţie între ofertă şi realitate
* cinste şi corectitudine
 
Avem deja un hotel de cinci margarete cu pretenţii destul de mici din partea clienţilor şi care pot fi îndeplinite fără prea mult efort dar cu bunăvoinţă şi competenţă.
Fără să vrea cei care ţin pâinea şi cuţitul turismului nostru au lăsat să le scape porumbelul din gură. Recunosc,domniile lor că deşi au încercat mai multe tehnici de promovare totuşi rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor. “Gura înţeleptului adevăr grăieşte!”
Care ar fi pasul următor ? Să mai încerce(până când?) ori să se retragă cu demnitate făcând loc altora mai bine pregătiţi profesional,mai informaţi şi poate mai bine intenţionaţi.
Aşteptăm cu interes şi următorul …  congres.
 
Fericit bărbatul a cărui nădejde este numele Domnului şi n-a privit la deşertăciuni şi la nebunii mincinoase.
 
 
 
VEZI SI:
 

Imamul din Cluj s-a creştinat la ortodocşi – http://www.stiridecluj.ro/social/arabii-din-cluj-se-revolta-imamul-s-a-crestinat-la-ortodocsi-iar-comunitatea-a-luat-foc

 

Povestea lui Serafim Larsen, un suedez luteran care s-a convertit la ortodoxie!

http://deveghepatriei.wordpress.com/2013/08/14/povestea-lui-serafim-larsen-un-suedez-luteran-care-s-a-convertit-la-ortodoxie-cat-de-frumos-vorbeste-despre-romania-ortodoxa/

 

Calugarul american – un american convertit la ortodoxie http://www.youtube.com/watch?v=oymQjgC_-LY

 

Povestea lui Stephen, fostul soldat al SUA care a dat visul american  http://stirileprotv.ro/stiri/social/povestea-lui-stephen-americanul-convertit-la-ortodoxie-care-a-devenit-preot-la-iasi.html

 

Epistola lui Paul Fotiou, fost Rabin de Arta – http://www.familiaortodoxa.ro/2012/06/27/paul-fotiou-un-rabin-care-s-a-convertit-la-ortodoxie/ 

 

Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up