LOADING

Type to search

Editoriale

Contele care contează

Share

Doar Contele Ceresc contează. Doar pe El contăm. Ne încredem în puterea Lui. Învățătura Lui are cea mai mare însemnătate pentru noi. Viața noastră este în mâinile Lui.

Nu e nevoie să fim toți șoferi. Nu e nevoie să schiem toți. Nu e nevoie să pescuim toți. Dar este nevoie ca toți să ne smerim, să facem mai mult bine și să nu mai păcătuim. Hristos nu vrea ca toți să fim conți, ci toți să ne mântuim.
Cea mai mare dorință a părinților pentru copii nu este să câștige ceva, ci să nu piardă ceva, să nu piardă iubirea pentru Hristos. Ar fi cea mai cruntă dezamăgire. Nu le putem oferi copiilor mântuirea. Dar Hristos le‐o poate dărui. Iar noi îi putem ajuta să-L cunoască.
Cucerirea veșniciei nu se poate frauda. Raiul nu are granițe și capitale, ci doar bucuria recunoașterii suveranității lui Hristos. Nu mai este o relație de subjugare superior – supus, ci o comuniune totală de iubire.
Creștinismul mărturisește la unison că Hristos este singurul Stăpân, acel Dominus care ne eliberează din sclavie și ne vindecă de orice boală.
De două milenii încoace, prea multe suflete L-au părăsit și L-au disprețuit. Este vremea unei treziri spirituale autentice. Este timpul ieșirii din pasivitate.
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *