LOADING

Type to search

Editoriale

CREDINȚA ÎN VACANȚĂ?

Share

E august și mai toată lumea se află în vacanță! Concediile bine pregătite din vreme, planurile de călătorie, obiectivele turistice care trebuie vizitate – toate sunt „consumate” febril în această perioadă. Cei mai bucuroși sunt copiii, care scapă de programul obișnuit și monoton al școlii/grădiniței și gustă din plin libertatea. Aceea de a face (cam) ce vor, dar și de a sta cu părinții, cât e ziua de lungă. Paranteză: e mare păcat că nu găsim suficient timp pentru cei mici, căci acest timp care li se dă acum este irepetabil; copilăria lor, dar și a noastră prin ei, este momentul sublim al oricărei vieți…

Oricum ar fi, plecăm spre destinațiile pe care ni le dorim, facem bagajele cu minuțiozitate și ne tot întrebăm dacă am luat tot ceea ce trebuia. Da, luăm tot, ba chiar și lucruri în plus, însă credința o luăm cu noi cumva? Adică în bagajele voluminoase se află și acel strop, acea fărâmă fără greutate și fără volum numită credință?

Mulți dintre noi spun că în concediu e greu să ții post, e greu să te rogi. Și așa este. Schimbăm obiceiurile de acasă, schimbăm locul (colțul de rugăciune), schimbăm programul. Suntem cu grupuri de prieteni sau cu familia extinsă, iar aceștia poate că au alte obiceiuri. Însă noi, oricum ar fi, tot trebuie să găsim acele cinci minute în care să‑I aducem laudă Domnului și Dumnezeului nostru. Undeva, într‑un ungher al camerei de hotel, în drumul spre plajă, într‑un colț de poiană, într‑o penumbră a sălilor de muzeu. Din cele 1.440 de minute câte are o zi, cinci din ele chiar nu e mult! Rămân 1.435… Vedeți o pierdere aici?

Iar în ceea ce privește postul, doar duhovnicul este în măsură să dezlege anumite consumuri, însă calea de mijloc este și rămâne cea împărătească. Și când spun asta, mă refer la atmosfera unei călătorii în care nu suntem singuri, și în care toată lumea trebuie să se simtă bine.

Acestea fiind spuse, revista noastră vă așteaptă cu cele mai diversificate rețete și formule de sănătate din natură, păstrând și aici dreapta socoteală. Natura face ceea ce poate (și poate mult, slavă Domnului), însă totul depinde, până la urmă, de noi!

Haideți, să mergem cu optimism la ospățul credinței care cuprinde și „masa verde”, întinsă generos de Creatorul spre sănătatea și îndreptarea noastră!

Răzvan BUCUROIU

Editorialul numărului 23 al revistei LEACURI & REȚETE MĂNĂSTIREȘTI, număr pe care îl puteți achiziționa în format digital la linkul de AICI.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *