LOADING

Type to search

Editoriale

Evanghelia slavei (2)

Share
Pacea inimii vine atunci când nu mai suntem prizonieri ai gândurilor, când Hristos ne eliberează din infernul deznădejdii. Numai prin încredere în El atingem această pace. Liniștea sufletului nu este absența sunetelor, ci prezența păcii, netulburării, nesmintelii, neagitației, nepanicării.
Hristos ne eliberează de grijile trecutului și de temerile viitorului și ne oferă mântuirea în mod gratuit. Panica este cea mai inutilă emoție. Nu face decât să înrăutățească situațiile dificile și să împiedice claritatea minții. Hristos ne vindecă toate fobiile și adicțiile, dăruindu-ne curaj, putere și speranță.
Curajul este cea mai importantă dintre toate virtuțile, deoarece, fără curaj, nu poți practica nici o altă virtute constant. Credința este curajul de a declara război iadului și de a câștiga prin puterea lui Hristos. Putem pierde un fals confort de cinci cincinaluri, dar câștigăm o veșnicie. Miza este clară: Să nu ne pierdem credința. Evanghelia este lumina speranței, care ne ghidează în cele mai întunecate momente. Hristos ne promite o împărăție, nu un mormânt.
Evanghelia ne învață cum să găsim această împărăție și cum să dobândim iubirea adevărată. Nu metodele vindecă, ci iubirea. Nu averea ne face fericiți, ci iubirea.
Singur Dumnezeu e bun prin fire, dar și omul se face bun prin Cel cu adevărat bun, dacă își cultivă modurile viețuirii, scrie sfântul Diadoh. Se cuvine deci – ca prin cultivarea necontenită a amintirii lui Dumnezeu – să ne ferim de a ne deprinde cu răul. Bunătatea este limbajul pe care oricine îl poate auzi și oricine poate înțelege. Tot ceea ce trebuie să facem este să fim buni în fiecare zi. Numele Lui e pe buzele a sute de milioane de oameni.
Nu căutăm un adevăr al nostru, care să ne justifice prejudecățile, ci adevărul divin descoperit și accesibil. Noi nu găsim greșeli în Adevăr, el găsește greșeli în noi. Și ne propune îndreptarea, ieșirea din eroare.

Nefericiți sunt cei neblânzi, nefăcători de pace, necurați cu inima, nesăraci cu duhul. Fericiți cei ce cred în Dumnezeu întrupat, cei ce ascultă de poruncile Lui și se hrănesc cu cuvintele Lui. Fericiți cei ce mușcă momelile otrăvite. Fericiți cei care au descoperit cheia evanghelică a bucuriei în întâlnirea cu Dumnezeu. Fericiți cei care nu aduc injurii incalificabile Bisericii lui Hristos.

https://youtu.be/-YJcmsPcpQo?si=mGe22MoR4lVrQxtI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *