LOADING

Type to search

Editoriale

Exod

Share

Fericit omul care știe cum să se roage! Poporul ales a părăsit o civilizație egipteană prosperă, altfel riscau să dispară. Victoria ulterioară asupra amaleciților arată un lucru cert: Biruința este de la Dumnezeu! Poporul ajunge să Îl cunoască pe Dumnezeu. În Egipt, era imposibil. Acum, singurul lor conducător este Dumnezeu. Ei formează acum o națiune sfântă, ei aparțin acum lui Dumnezeu. Întreg poporul are acum o vocație profetică între păgâni.

Omul nu poate progresa fără Decalog, nu se poate antrena în generozitate. Fără Decalog, ar redeveni sclavi. Fără Decalog, și-ar trăda vocația de a-L sluji. Nimic aleatoriu: Cortul Sfânt avea exact jumătate din suprafața pe care o va avea templul.

Prin Botez, avem mandat de la Dumnezeu, nu de la oameni. Dumnezeu ne cheamă, are alt plan cu noi. În primul secol creștin, oamenii erau mult mai preocupați de mântuire. Azi – mai mult ca oricând – e nevoie de un exod din platitudini. Dumnezeu, Care a salvat poporul ales din Egipt, are un plan de salvare și pentru noi. Mulți misionari care au slujit în această Lucrare au rămas anonimi, știuți doar de Cel pentru care lucrau. Hristos salvează lumea de tristețe și coordonează exodul nostru din obsesia infernului.

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *