LOADING

Type to search

Editoriale

Fara rugaciune, nu putem vorbi cu Mirele

Share

Nu pot concepe viata fara Hristos. Nici moartea fara Hristos. Nici adevarul fara Hristos. Nici soarele fara Hristos. Nici universul fara Hristos. Fara Hristos, toate sunt un nonsens ingrijorator (Iustin Popovici). Fara Hristos nu exista iertare, bucurie, pace, iubire, vesnicie.

Ascultarea fara rugaciune n-are valoare (Amfilohie de Patmos). Si comunismul impunea ascultarea fara de ideologia lui: si ce rezultate a avut? Fara rugaciune nu putem fi ucenici ai lui Hristos. Fara rugaciune, postim degeaba. Fara rugaciune, suntem egoisti. Fara rugaciune, nu putem vorbi cu Mirele.

Misiunea duhovnicului e sa ii duca fara abatere pe oameni la Hristos (Arsenie Papacioc). Fara duhovnic, nu iesim din imperiul vinovatilor. Fara duhovnic, nu primim dezlegarea pentru Medicament. Fara duhovnic, ratacim pe un traseu riscant.

Oricine se impotriveste vointei lui Dumnezeu va incepe in curand sa se impotriveasca vointei oricui (Nicolae Velimirovici). Fara credinta, plutim la nimereala. Fara credinta, nu putem intra in Imparatia Mirelui. Fara credinta, orice bucurie doare si orice raza de soare raneste.

Dumnezeu nu vrea sa lase evaporata prezenta Sa in subiectivitatea ta, ci vrea sa-si faca simtita in mod obiectiv prezenta Sa si voia Sa prin altul, care are constiinta intarita de comunitatea bisericeasca, inceputa prin apostoli, ca-ti vorbeste in numele Domnului (Staniloae). Avem nevoie de un indrumator spiritual, de un om al lui Dumnezeu, care sa ne trezeasca din somnambulismul afectelor scapate de sub control.

Daca toate minciunile s-ar strange intr-una singura, aceasta ar fi: Iisus nu este Fiul lui Dumnezeu (Benedict Stancu). Daca nu credem ca Domnul Iisus Hristos este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, Lumina din Lumina Tatalui, chiar ca nu are rost sa postim sau sa ne mai rugam. De credem insa cu toata puterea noastra ca Mesia este Logosul intrupat, primim o putere harica, ce ne va deschide Poarta iertarii.

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up