LOADING

Type to search

Editoriale

Hristos nu pierde niciodată

Share
Oamenii exclud, Dumnezeu include.
Cel rău ne dă afară de peste tot, Dumnezeu ne acceptă. Cel rău ne tulbură și ne nefericește, Dumnezeu ne asigură liniștea și fericirea.
Cel rău a încercat mereu să ucidă pe toți descendenții regelui David, ca să împiedice nașterea Fiului lui Dumnezeu ca Om. A fost cel mai mare eșec. Acum, cel rău vizează în special pe descendenții spirituali ai lui Hristos: apostoli, preoți, creștini. Doar că și acest plan va eșua.
De aceea, cel rău vrea să conducă prin frică. Dar creștinii au curaj, nu le e frică să ajungă mai repede în Rai. Tocmai de aceea e important să cunoaștem și Vechiul Testament, ca să vedem cum pierde cel rău. Hristos câștigă întotdeauna și nu pierde niciodată.
III Regi 10, 1: Regatul lui Solomon a fost prosper doar pentru că Dumnezeu a vegheat direct și Egiptul și Babilonul nu au fost agresive în acel secol. Este efectul miilor de rugăciuni de la Templu.
III Regi 11, 1: Creștinii nu trebuie să pozeze în conți care trăiesc în lux, în nobili escroci care subjugă săracii, în loc să îi ajute. Sute de ani, mulți episcopi apuseni s-au crezut prinți machiavelici, iar Biserica încă plătește pentru aceste gafe.
III Regi 13, 1: Ascultarea e mai importantă decât orice jertfă. Mulți nu înțeleg acest aspect. Pacea e mai importantă decât dreptatea. Facem ascultare de Dumnezeu, nu facem doar ce ne place, ce ne convine, ce nu ne scoate din zona de confort. O fetiță îmi zice azi: Cum pot fi unii oameni atât de lipsiți de empatie, chiar dacă mâine ar putea ei cei care au nevoie de ajutor?
 
IV Regi IV, 8: Hristos la stânga mea, Hristos la dreapta mea, Hristos în fața mea, Hristos în spatele meu, Hristos în mine.
Neemia 8, 1: Cuvântul lui Dumnezeu să nu ne fie străin. Nu putem să ne ghidăm dacă nu cunoaștem semnele. Nu putem respecta Legea, dacă nu am auzit de ea.
I Macabei 1, 4: Rezistența împotriva păgânismului trebuie să fie dârză. Nu avem nimic de pierdut.
I Macabei 10, 59:  Biserica nu trebuie să facă politica lumii, ci să fie Mireasa lui Hristos. Să nu smintim pe nimeni cu opiniile noastre personale. Nu pentru asta am fost hirotoniți. Nu la o astfel de misiune ne cheamă Hristos.
II Macabei 7, 14: Credința în viața veșnică trebuie mărturisită cu curaj. Sfinții sunt vii. Și noi vom fi vii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *