LOADING

Type to search

Editoriale

Istorie și Scriptură

Share

Istoria este zbaterea teribilă a omului de a găsi fericirea fără Dumnezeu și neacceptarea – după mii de generații care au eșuat – că Scriptura are dreptate: Nu există fericire decât cu Dumnezeu.

● Istoria mai scapă câte o minciună omenească, Scriptura e adevăr divin. Istoria este lista furturilor de teritorii, Scriptura este mulțumirea cu ce am primit, fără să mai cerem alte lucruri. Istoria ne spune cum au trăit alții, Scriptura ne spune cum să trăim, astfel încât să știm de Dumnezeu și Dumnezeu să știe de noi, cum ne-a spus părintele Dionisie la Albac.
● Dumnezeu nu poate fi închis într-o cutie de duminică, El este respirația noastră permanentă. Evanghelia investighează adevărul, este o căutare a fericirii, istoria este suma eșecurilor umane. Istoria ne spune ce știam (există suferință), Evanghelia ne spune ce nu știam (există înviere).
● Istoria ne spune despre relațiile dintre popoare, Evanghelia ne spune despre relația noastră cu Dumnezeu. Când Dumnezeu intră în viața noastră, aceasta se schimbă radical în bine, istoricul neputințelor devine irelevant.
Iisus Hristos Domnul, Mesia Scripturilor, transcede istoria. El este Singurul indispensabil istoriei umane. Nu vrem statui și pagini în manualul de istorie, ci fericire veșnică în Rai.
● Istoria ne arată cum oamenii au încercat să conformeze voința lui Dumnezeu la modul lor de viață, Scriptura ne arată cu voința lui Dumnezeu conformează modul nostru de viață, desăvârșindu-l, dăruindu-i exact ce îi lipsește.
● Evoluționismul ne arată că Terra este un punct mic și neinteresant, Scriptura ne arată că toate au fost create pentru ca Terra să fie în prim-plan, nu altă planetă. Istoria evoluționismului este drama omului care părăsește Scriptura și vrea doar metale prețioase, ca să-și făurească idoli. Planul descris de Scriptură nu a eșuat, istoria ne arată violența din trecut și minciuna din prezent. Din acest punct de vedere, progresismul este un regres spiritual.
● Dacă nu am fi văzut cât de imperfectă e istoria, nu am fi căutat perfecțiunea în Scriptură. Cea mai citită carte din lume aduce neîncetat mângâiere și speranță. Scrisă pe o distanță de timp de 1600 de ani, Scriptura conține istoria mântuirii omenirii. Dumnezeu Îl trimite pe Mesia în lume, marcând istoria pentru totdeauna.
Este momentul să redescoperim profunzimea Scripturii și să scăpăm de scepticismul istoric. Istoria ne spune cum un anume personaj a fost atacat de viezuri și ne panichează, Scriptura ne încurajează că Dumnezeu ne ajută în toate împrejurările.
● Sufletul este ca un râu: dacă devine mai lat, în loc să devină mai adânc, își pierde puterea. Știre din istoria recentă: Trei tineri inconștienți au murit înecați la mare. Realitate: Trei tineri curajoși și-au riscat viața pentru un semen de-al lor care era în primejdie de moarte și au murit, urmând principalul îndemn al Scripturii.
● Deși drumul în istorie e greu, noi tot cu Dumnezeu vom rămâne.
Istoria vorbește despre păcate și sfințenie, iar istoricul are doar păcate. Scriptura vorbește despre păcate și sfințenie, iar profetul tinde doar spre sfințenie.
● Oamenii vând speranțe false celor vulnerabili doar din lăcomie. Dumnezeu ne dăruiește gratis veșnicia, doar din iubire.

Nu e vina altora că ne-au rănit orgoliul, e vina noastră că suntem orgolioși, vanitoși, plini de mândrie luciferică, vrem să rămânem în memoria istoriei decadente, în loc să folosim Scriptura ca pe o trambulină ce ne zvârle în Rai. În Biserică avem 3 în 1: avem Cuvânt din Rai, avem Pâine din Rai și avem cutie de solidaritate pentru Frații din Rai. Să nu mergem la liturghie ca la un show, care rămâne în istorie, ci ca la un spital, unde ne vindecăm complet și ca la o agenție de voiaj, de unde ne luăm gratuit biletul către veșnicie.

● Să nu ne tulbure nici trecutul, nici viitorul, ci să ne luăm putere din Cuvânt. Avem nevoie de o primenire, de o însănătoșire a sufletului. Să nu facem nimic din ceea ce nu am vrea ca Dumnezeu să vadă, să nu zicem nimic din ceea cea nu am vrea ca Dumnezeu să audă.
● Istoria aduce frica: Se poate întâmpla orice! Scriptura aduce mântuirea: Dumnezeu protejează. Toți văd ce le-a dat comunismul, dar nu văd ce le-a luat. Ispita înseamnă bani, ideologie, constrângere și ego. Scriptura ne învață să biruim ispita.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *