LOADING

Type to search

Editoriale

Jurnalul unui ucenic (I)

Share
Cum putem să Îl iubim pe Hristos? Aceasta este interogația permanentă a creștinilor. Nu ne vom repezi să repetăm răspunsuri știute, nu suntem la examen. Această preocupare de a afla misterul iubirii divine este scopul întregii vieți. Nu există scurtătură, nici potecă fără cruci. Doar să nu ne sperie nici oboseala acumulată, nici lungimea căii.
Hristos schingiuit pe nedrept, scuipat și calomniat de cei din speța cea mai joasă nu mai ține la iluzia propriei imagini. Pe cap are cunună de spini, nu este gelat la cel mai renumit frizer. Palmele sunt găurite de piroane, nu sunt hidratate cu cremele regilor. Hristos este omul durerii, greu de privit de către cei comozi, care nu vor să iasă din zona de confort. Frumusețea Lui a fost respinsă de cei trădători și lacomi, dar a salvat omenirea.
Nimeni nu L-a văzut râzând, dar adesea mulți L-au văzut plângând. Nu plângea pentru Sine, ci pentru cei pierduți care refuzau salvarea. Plângea pentru durerea noastră. Plângea pentru că nu putea sta nepăsător în fața suferinței noastre.
Ne întrebăm mereu de ce există atât de multă suferință pe lumea aceasta. Hristos nu ne oferă răspunsuri filosofice, ci ne îndeamnă să îi ajutăm mereu pe cei suferinzi. Există mulți sărmani, deoarece există puțini creștini care să ia în serios vorbele Celui pe Care pretind că Îl slujesc.
Avem multe de câștigat dacă ne unim cu Hristos și multe de pierdut dacă nu o facem.
Marius Matei
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *