LOADING

Type to search

Editoriale

Ne ascundem cu vestminte de piele in iglu-uri

Share

Un loc in staulul Betleemului. O dorinta dupa lumina ca dupa o paine. Un mesaj de iubire in locul unei certe. O atmosfera de bucurie in dauna crisparii. Asta cauta un discipol al Christului. Protesteaza violent doar in interiorul lui, opunandu-se rautatii. Se aliaza cu Cerul, pentru a nu fi victima urii. Ne ascundem cu vestminte de piele in iglu-uri. Unde esti, omule? Am stiut ca ma cauti si m-am tufisat. Nu, acum vino la Mine, lasa ieri-ul si urmeaza-ma in azi-ul etern.

Ieri am trait intr-un bordel, azi suntem intr-o chilie; ieri incercam sa scapam de hades, azi ne bucuram de eden. Noaptea mortii trecuse. Nimeni nu se vaita de sfarsit. Doar Soarele ne incalzeste, doar credinta ne hraneste. Credinta ne apropie de serafimi. Sa nu ne intoarcem mai pe dupa-masa in seol. Idolii patimilor i-am sfaramat. Cruce de cristal avem in suflet. Am gasit sensul, am scapat de plictis si de mizerie. Simtim pulberea iubirii si poleiala harului. Inimile ne sunt pline de caldura. Fa sa ramanem in magia asta. Dorim miracolul prezentei Tale. Ne indoisem de minuni, dar acum le-am pipait.

Nu ii vom delapida pe vecini, nu suntem cu nimic mai buni decat ei. Harul Tau ii cheama si pe ei. Arata-le doar Calea. Spune-le ca Tu esti calea, sa nu mai acceseze aleatoriu cai riscante. Da-ne bucuria plansului si plansul bucuriei. Da-ne roua Duhului si Duhul de roua. Nu inganam versuri, nu balbaim strofe, vrem sa ne raspunzi la strigatele noastre de bucurie. Ieri eram disperati, dar Invierea ne-a optimizat. Suntem painile Tale, suntem fiii Iubirii Tale. Multumim Jertfei unice.

Am trecut de straja cezarului si am gasit mormantul golit de iad. Am depasit granitele prejudecatilor si am acceptat misterul. Leaga-ne cu lanturile libertatii Tale, sa nu somnambulam inapoi in prapastie. Sa lacrimam pentru copiii nostri, ca bucuria noastra sa fie deplina Aici.

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up