LOADING

Type to search

Editoriale

Numărul PATRU

Share
Al patrulea mag. Îl caută toată viaţa pe Iisus. Îşi dedică viaţa căutării lui Dumnezeu. Se aduce ofrandă Lui. Şi – fără să ştie – îi aduce cel mai important dar: o inimă curată. Acel mag eşti tu!

Nu suntem „mai buni” doar de Crăciun, ci ne străduim mereu pentru întâlnirea decisivă cu Dumnezeu în viaţa noastră. Înnoirea noastră nu se poate face fără Iisus! Şi cum este El? Smerit, ascultător, blând. Aşa să fim şi noi. So, înlocuim neînfrânarea cu autocontrolul. Fiecare secundă este un prilej de vindecare şi de renaştere duhovnicească. Nu „merge” să Îi dăm lui Iisus 10 procente doar. El vrea totul de la noi, vrea inima noastră, dar o vrea curată şi smerită. Materialismul contemporan aduce faliment spiritual (apud pr. Calinic Berger). Vedem în toate mâna călăuzitoare a lui Dumnezeu. Să nu fim doar credincioşi din fotoliu! Minune: Logosul Se face om (cea mai profundă dimensiune a sărbătorii). După fiecare Liturghie, să nu Îl trădăm. Nu ne întoarcem la „treburile” noastre, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dumnezeu nu este un „bunic” de vizitat doar în week-end! Avem nevoie de rugăciune zilnică…Dumnezeu Se face om şi primeşte toate suferinţele, ca noi să putem scăpa de ele (nu a fost o întîmplare, nu a fost o neînţelegere).  Dumnezeu este Furnizorul tuturor bunătăţilor din viaţa noastră. El Se oferă pe Sine ca Pâine (este o Pâine unică, altcineva nu o poate da, decât El, născut în Casa Pâinii). Fără El, nu avem viaţă în noi. Nu avem alt program, singurul nostru program este Dumnezeu. Singura noastră scăpare este rugăciunea: Tată Ceresc, sunt copii obraznici, neascultători! Toată viaţa noastră este o luptă pentru unirea cu Dumnezeu. Nu ştiam să Te iubim (până când ne-ai învăţat)! Nu ne lăsa să deznădăjduim! Dă-ne înţelepciune, ca să nu greşim! Cea mai divină muzică este rugăciunea, să ne rugăm într-un singur cor! Rugăciunea să ne fie cel dintâi gând! Dacă nu L-am avea pe Dumnezeu în viaţa noastră, în jurul nostru ar fi un iad. Rugăciunea să fie preocupareanoastră principală! Dacă nu lucrăm pentru Iisus Hristos Domnul, suntem pierduţi… Sfinţii ne cheamă la rugăciune mereu, iar şi iar. Dumnezeu ne-a dăruit totul, însă noi nu avem destulă râvnă. Să căutăm pacea inimii, să ne rugăm mult mai mult, pentru a urma stelei magilor.

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

1 Comment

  1. Marius Matei 22 decembrie 2013

    Cum ar fi sa duci gunoiul o data pe an (daca doar o data pe an golesti murdaria la spovedanie)? Cum te simti in pana de curent (nu functioneaza nimic, asa e sufletul nehranit cu rugaciune)? Deci, spovedanie deasa si rugaciune continua… Postul nu se termina marti (postul gurii, postul gandurilor).

    Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up