LOADING

Type to search

Editoriale

O vacanţă… ca la mama acasă!

Share

Se prefigureaza o mini-vacanta.

Bine că începe de joi după-amiază ca să aibă omul timp să-şi facă bagajele şi s-o ia încotro o vedea cu ochii.

Că dacă-i vacanţă e musai să fie cu plecări şi veniri , cu impresii culese de la faţa locului,cu instantanee salvate pe CD cu care să-ţi clăteşti ochii când mai “anunţă ăştia o criză”. Mă rog , vrei să te simţi bine doar eşti proaspăt european şi-ţi doreşti mai mult decât o sărbătoare cu fasole şi cârnaţi de ziua ţării tale. Aşadar,ura! şi la gară. La urma urmei poţi afla de la televizor cum se manifestă anul acesta spiritul patriotic al concetăţenilor tăi din marile oraşe. Şi când o să dea la Ştiri imagini din România nu-i cazul să faci uz de naţionalitatea ta .Fă-te că plouă în fotoliul tău confortabil alături de ceilalţi”europeni”care-şi permit luxul de a o zbughi în străinătate cu prima ocazie. Ai scăpat de plebea veşnic înfometată gata să aştepte la cozi ore în şir ca să te facă de râs în lume .Asta numai dacă nu vrei să te vadă televiziunile în mijlocul poporului că atunci se schimbă treaba!

Încă nu m-am decis în ce loc să-mi petrec vacanţa pe care prea aleşii noştri ne-o pun la dispoziţie.Ofertele sunt multe şi foarte îmbietoare :Excursie pentru trei zile la…;Pelerinaj de o zi la…;Minivacanţă de vis în…

Ar fi un prilej minunat să mai uit de necazuri şi de rutina zilnică ba aş putea cu ocazia asta să scap şi de “marele post de Crăciun” că doar n-o să plec în voiaj cu zacusca după mine! De aceea am luat la rând toate posibilităţile şi am cântărit avantajele şi dezavantajele pe care le-ar avea o asemenea călătorie importantă.

Şi am descoperit o problemă cocoţată pe cuptor ca un drob de sare : dacă mă duc în străinătate şi petrec acolo două-trei zile boiereşte oare n-o să vreau să fac la fel şi când mă întorc acasă? Şi dacă nu-mi place hotelul ori baia-i prea mică şi camera nu-i bine poziţionată spre soare? Vezi? Cum să rezolvi asemenea dilemă?

Nu-i mai bine să stau pe loc şi nu mă mai zbucium atâta cu drumul, cu toaletele, cu cardul ?

Şi ce ? La noi acasă nu-i destul de bine? Mai ales că vineri este Sfântul Andrei, zi de sărbătoare şi de vizite pe la rude şi prieteni. O să mă duc frumuşel la biserică să ascult Sfânta Liturghie, o să-i felicit pe sărbătoriţii din familie şi cred că după toate astea şi altele  voi dormi foarte bine în fastuoasa mea odaie. Sau aş putea să mă lipesc de vreun grup care pleacă în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei cel Întâi Chemat ca să-mi împrospătez rezerva de apă tămăduitoare.

A doua zi, tot la biserică, voi sărbători cu tricolor şi Te-Deum  Ziua Naţională . Apoi,sărbătoare,sărbătoare dar e sâmbăta şi pot printre cântece şi clocoteli să mai spăl un geam-două ca să vadă Moş Nicolae cât sunt de cuminte!

Şi gata! Am rezolvat şi cu minivacanţa asta. Şi cred c-am să scot din reţetă cârnaţii că nu-s ecologici. O plăcintă cu dovleac ar fi mai potrivită.

Ei ? La mulţi ani cu sănătate că-i mai bună decât toate!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *