LOADING

Type to search

Editoriale

Ochii născători de frumos ai Părintelui Colţea

Share

Aseară am purtat o discuţie cu Părintele Protopop Gheorghe Colţea. Ca de obicei, dialogul a fost viu, spontan, fără prejudecăţi. A fost înregistrat pentru Radio Trinitas şi va fi difuzat miercuri de la ora 13.30 pe postul naţional. Reţin o afirmaţie superbă: „Să vedem cu ochii noştri doar ceea ce este frumos. Dacă pe stradă în stânga vezi un pom uscat, uită-te şi în dreapta şi vei zări un tei înflorit cu o mireasmă puternică. Dacă la un om vei vedea pantofii rupţi, priveşte spre chipul său cel firesc. Frumuseţea nu trebuie căutată în cer, departe, pentru că ea este aici lângă noi. Depinde doar modul în care tu priveşti”.

 
Ochii Părintelui Colţea ne pun ca de obicei în criză, adică într-o judecată de sine adâncă şi mistuitoare. Ne dăm seama că suntem orbi doar prin propria alegere, smintiţi doar prin liberul nostru arbitru, departe de frumos doar pentru că nu avem îndrăzneala de a mai ridica puţin fruntea. Este o realitate cutremurătoare, o problemă a societăţii de astăzi, să nu vadă cât de aproape este frumosul şi de fapt Dumnezeu.
 
Aseară le vorbeam oamenilor despre frumuseţea Maicii Domnului, despre blândeţea ei transmisibilă prin icoană şi constatam că Născătoarea de Dumnezeu a făcut o mare minune în biserica noastră din Sibiu, o minune cu fiecare credincios, ne-a dăruit şi redăruit blândeţea. Este un dar pe care l-am constata aseară, obsedat de cuvintele Părintelui Colţea, încurajat de faptul că mergând de la studio spre biserică am văzut teii înfloriţi şi feţele oamenilor atât de frumoase!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *