LOADING

Type to search

Editoriale

Puterea harului

Share

Dacă Sfântul Duh S-ar lua din Biserică, nimeni nu și-ar da seama?!

Dacă Hristos ar veni a doua oară acum, câți s-ar supăra că planurile lor pe anul viitor nu mai au valoare?!
Dacă Tatăl ne-ar chema pe toți acasă azi, câți ar răspunde fără să ezite?!
Dacă harul nu ne luminează, cuvintele rostite sunt fără valoare și repede uitate, ca și cum nu ar fi fost grăite. Omul este captiv în ale sale și nu are interes suficient pentru dobândirea celor dumnezeiești.
Dumnezeu împarte fiecăruia harul Lui, în funcție de câtă credință găsește (Romani 12, 3).
Dumnezeu ne dă harul Lui în mod special pentru fiecare situație.
Ce este harul? Puterea lui Dumnezeu de a face ceea ce trebuie să facem. 
Trăirea doar prin puterea noastră nu ne va ajuta la nimic durabil. Doar harul face diferența, acolo unde găsește o credință consolidată și împinge inima spre generozitate maximă.
Harul este puterea divină care nu numai că vine peste noi gratuit, dar ne și achită debitele imposibil de returnat pentru noi.

Harul este singura putere eliberatoare. Dumnezeu nu ne-a dat duhul de descurajare, ci duhul puterii, dragostei și minții limpezi (2 Timotei 1, 17). Acesta este duhul înțelepciunii, dar mai întâi avem nevoie de putere pentru a ne elibera.

Harul ne arată Cine este Hristos: El este Fiul lui Dumnezeu, Cel ce ne reașează în Rai pe noi, izgoniții. Așadar, harul este un dar special, pe care nu trebuie să îl tratăm superficial.
Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *