LOADING

Type to search

Editoriale

Raiul începe acolo unde Dumnezeu este iubit (3)

Share
Cei ce trăiesc la voia întâmplării nu pot recunoaște fericirea, scrie David Baddiel. De ce? Deoarece impactul este mai important decât intenția. Nu putem trăi aleatoriu, nu ne putem ghida după hazard, nu e suficient să ne propunem, trebuie să acționăm concret, să pansăm răni, nu să ne facem selfie cu frații lui Iisus.
● Când Iisus vede suferința noastră, nu rămâne indiferent, ci ne scapă de ea, scrie Dane Ortlund. Această minune face fericirea posibilă. Iisus este cel mai bun Prieten posibil. El nu doar îi lămurește pe cei confuzi, ci îi și învie pe cei morți. Iubirea nu este doar emoție, ci este mai ales angajament, scrie Sinclair Ferguson.
Există o nădejde înșelătoare pentru cei ce nu cugetă cele ale lui Dumnezeu. Cei ce leapădă Poruncile pierd Raiul. Unde Dumnezeu nu este iubit, acolo începe iadul. Cei ce nu cred văd totul dificil și sumbru. Banii pe care îi adunăm toată viața nu ne vor ajunge să cumpărăm alta.
● Nu e niciodată timpul potrivit pentru a face rău. Uneori trebuie să învățăm și să pierdem, nu doar să câștigăm. Dumnezeu nu încetează să ne dea sugestii bune. Până ce inima noastră nu e locuită de iubirea Lui, nu putem face nimic. Să ne ferim de cei care au înmagazinat doze mari de ură.
● Niciodată în viața noastră să nu ocărâm pe Dumnezeu, scrie sfântul Efrem Sirul. Necazurile trecătoare să nu ne distrugă voința de a-L vedea pe Dumnezeu. Nimeni nu e singur, dacă viețuiește cu Creatorul.
Dumnezeu nu Se îndepărtează de cei ce Îl iubesc, ci îi scapă de inevitabila ademenire a demonilor. Să nu ne lăsăm tulburați de știrile negative, deoarece Dumnezeu are o soluție pentru fiecare problemă. Prin rugăciune și pocăință, Dumnezeu va salva cetatea noastră, cum a salvat Ninive pe vremea lui Iona, fiul lui Amitai. Prin Hristos, omenirea scapă de catastrofă. Cei ce apelează la refugiul Lui, sunt salvați.
● În iad nu se vor auzi glume, deoarece acolo toți se vor tângui, scrie sf. Efrem Sirul. Cât de mare a fost bucuria celor din Ninive când și-au dat seama că au fost cruțați!
Biserica este Beith-hesed, Vitezda, Casa bunătății, a îndurării, a milostivirii, a primirii darurilor minunate. Aici primim mântuirea, salvarea de infern. Aici ni se dăruiește fericirea veșnică. Aici suntem vindecați, indiferent dacă este sabat sau nu, Dumnezeu nu este inactiv în week-end.
● Actorul Silviu Biriș, nepotul cântăreței de muzică populară Veta Biriș, spune că teologia este firescul. Teologia este Raiul, este binecuvântarea, este bucuria năvalnică a Paștilor, este speranța nemuritoare. Dumnezeu este armonie, încântare, extaz, sursa fericirii, nemurire, eternitate. Raiul este locul unde vom plânge doar de fericire. Convertirea este deblocarea necesară fiecărui suflet însetat de adevăr. Și revelația apare: Nu există mântuire în afara Bisericii.
Pâinile și binecuvântările se înmulțesc doar în mâna lui Hristos, nu în mâna noastră. Cu Hristos, avem doar de câștigat. Fără Hristos, avem doar de pierdut.
● Dumnezeu vrea să auzim Cuvântul, pentru a ne vindeca de ură, scrie Sfântul Atanasie cel Mare. Evanghelia este oglinda lui Dumnezeu din noi, în ea vedem Raiul. Să nu disperăm, Dumnezeu vine în ajutorul celor ce cred și speră în El.
● În nici un caz să nu uneltim împotriva lui Dumnezeu. Planul Lui de a scăpa omenirea de nenorociri nu a eșuat. Noi vom moșteni cele veșnice, datorită iubirii Lui nemărginite, în momentul în care începem să Îl iubim cu adevărat. Dumnezeu ne dăruiește izbânda.
Să alegem tabără celor ce nu Îl ucid pe Începătorul Vieții. Să nu ne apropiem de El cu inimă fățarnică. Dumnezeu ne face puternici, prin ajutorul Lui.
☆ Dan Marcovici

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *