LOADING

Type to search

Editoriale

Raiul începe acolo unde Dumnezeu este iubit (4)

Share

Noi îi aducem pe oameni la Hristos și El face restul. Îi apropiem, nu îi smintim, nu îi depărtăm. Și ne aducem și pe noi în fața Lui. Când nu mai putem să ne apropiem de Hristos, se apropie El de noi.

● Bunătatea Lui nu va înceta niciodată. Oamenii sunt chemați să trăiască împreună cu îngerii. Pentru bunătatea Lui, Dumnezeu strămută ceea ce e muritor la nemurire. Iubirea Lui pătrunde filosofia noastră de viață. Dacă vrem să fim asemenea lui Hristos, scrie Benjamin Warfield, să dăruim iubire multă, să dăruim adesea, să dăruim liber.
Judecătorul devine Tată iertător, scrie Richard Sibbes. Iubirea Lui pansează rănile noastre. Dumnezeu este ca oxigenul: nu îl vezi, dar nu poți trăi fără el. Smerenia este capacitatea de a respinge ispita de a dori prea mult, prea devreme. Smerenia este convingerea de a nu repara ceva ce nu e stricat.
● Să nu luăm decizii iresponsabile, ci totdeauna să ne consultăm în familie cu sfinții și cu drepții, ca să ajungem și noi unde sunt ei. Cei ce recreează sisteme falimentare vor falimenta din nou. Cei ce adoptă strategii câștigătoare nu au cum să piardă. Raiul a început deja pentru cei ce Îl iubesc pe Dumnezeu.
● Ne curățăm sufletele, nu ne tatuăm litere chinezești de pe cutii de ambalaj. Raiul începe când scăpăm de iad, de ură, de egoism, de răutate, de mândrie, de auto-suficiență. Nu putem scăpa de întuneric decât acceptând lumina Lui. Nu putem scăpa de groază decât primind bucuria Lui.
Demonii sunt întotdeauna depășiți numeric de îngerii buni. Când ne aliem cu Dumnezeu, suntem în Rai.
● Dacă în sufletul nostru punem gunoi, el devine coș de gunoi. Dacă punem diamante, devine cutie de valori. Dacă Îl punem pe Dumnezeu, el devine suflet vindecat, purtător de har ceresc.
Un tânăr de 18 ani s-a suit într-o locomotivă a unei companii private și a plecat cu ea la plimbare prin Gara Medgidia. Acum riscă dosar penal. Nu facem orice ne trece prin cap, doar pentru că așa vrem noi, în buiecia noastră. Facem ce trebuie, pentru a nu suferi nici noi, nici alții, nici aici, nici dincolo. Ce infern ar fi fost dacă ar fi lovit un tren de călători! Raiul începe când facem ascultare.
● Raiul începe când Hristos ne scapă de povara mortalității, scrie Fericitul Augustin. Când mintea noastră este curățată de falsități. Când suntem vindecați de erorile ereticilor. Când Îl slujim doar pe Dumnezeu. Când Fiul lui Dumnezeu ne umple de bucurie.
Să nu transmitem altora tristețe, pesimism, frică, groază. Dacă Dumnezeu ne dăruiește lămâi, să facem limonadă, nu să cârtim de ce nu am primit avocado.
● Să ne lăsăm copleșiți doar de bunătatea Lui infinită.
● Fiul Îl arată pe Tatăl, pentru ca noi să vedem Raiul și să avem acces în el, scrie Fericitul Augustin. Fiul îi conduce pe cei ce cred la Tatăl, altfel ei nu ar putea ajunge acolo. Ce face harul: nu lasă ca bucuria să fie depărtată de la noi. În odihna veșnică, nici o altă muncă nu ne va mai distrage de la contemplarea bunătății Lui.
☆ Fiul a venit să spună oamenilor că Tatăl îi iubește și că e dispus să îi ierte, să se împace cu ei și să le dea veșnicia.
▪︎ Dan Marcovici

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *