LOADING

Type to search

Editoriale

Rescript 10

Share

Pomelnicul este un bilet de călătorie. Eduard Sava a ajuns până la destinație. S-a întors, pentru că are o misiune. Descrie frumusețea destinației cu o bucurie de nedescris. Vorbește despre o cunoaștere deplină, despre sentimentul de a nu avea nici o lipsă. Toate sensurile devin pline. În centrul paradisului este iubirea. Cea mai clară aptitudine este iubirea. Nu mai spovedim necazuri, ci păcate. De păcate trebuie să scăpăm.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzTeofil-de-Iberia-1080x675

Ne e foame cumplit de fericire și nu există nici o scurtătură. Deocamdată, suntem incapabili de a ne bucura de liniște și avem o adicție față de zgomot. Aceasta nu este o problemă marginală. Suntem din ce în ce mai superficiali. Eduard Sava este ferm: cinismul și ipocrizia duc la schizofrenie. Doar Euharistia este centrul vieții. Lipsa centrului este tragică de fiecare dată. Euharistia este urgența profundă. Viața este pregătirea pentru Taină, luptă cu neglijența și cu delăsarea. Dacă Îl iubim, ne va răspunde.

Pocăința este pentru noi, nu doar pentru alții, la fel iertarea și bucuria. Nu sunt doar pentru alții. Refuzul mântuirii este o încăpățânare stupidă.  Pădurea este frumoasă, dar întunericul pădurii este urât. Lumea este o pădure pe care noi o luminăm. Calea poate să mai cunoască mici curbe și redresări, dar direcția căii să fie dreaptă. Să nu căutăm altă cale, că ne vom rătăci. Magii au urmat steaua și L-au găsit. Noi avem suficiente indicii la fiecare pas. Ca să observăm indiciile, să stăm cu fața către razele de lumină, iar umbra să rămână în spate. Eduard Sava nu are de gând să fie celebru. A văzut deja Raiul și nu mai vrea să Îl piardă pe Domnul. Nimic nu poate fi mai frumos decât Hristos!

Tags:
Previous Article
Next Article

You Might also Like

2 Comments

  1. Mihaela 26 martie 2018

    Cine e Eduard Sava? A murit si s-a intors? As vrea sa aflu mai multe. Ca sa te parafrazez „mi-e foame de fericire” si imi doresc sa aflu povestile oamenilor care au cunoscut-o.

    Răspunde
  2. Marius Matei 27 martie 2018

    Rabdare. Nu exista un raspuns scurt, un breaking news. Urmareste articolele in continuare. Nu e important cine e Eduard, ce CNP are, important cine esti tu.

    Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up