LOADING

Type to search

Editoriale

Rodire vs. desertificare

Share

Postul acesta este pentru invataceii preschimbarii. Pentru mangaietorii imputerniciti prin credinta. Pentru salasurile bucuriei. Si pentru noi, pacatosii, cei chemati spre luminare. Postul adevarat preschimba pe cel mai nefericit om in cel mai fericit rob al lui Dumnezeu de pe pamant. Sf. Ioan de Kronstadt ne indeamna sa devenim ingeri-mangaietori, organe ale Duhului Mangaietor.

Credinta inflacarata trebuie pazita. Focul dumnezeirii din noi il innabusim cu cenusa si zgura si molozul pacatelelor. Crestinismul nu dispare din noi: privegherea din vremea postului ne readuce din starea de cazuti in cea de mangaiati. Atenti la recidiva. Precauti cand e vorba de anturaj. Bucurosi a ajuta pe oricine. Veseli si optimisti, iar nu cerniti si postitori doar de bucate.

Si noua ne aduce roade credinta, chiar incepatori fiind. Credinta rodeste, doar ateismul desertizeaza. Lumina iarta intunecismele, doar ura memoreaza accidentele morale. Frumos spune sfantul leningradean: dobandim folos din milele lui Dumnezeu. Aici cautam noi utilitati si corespondente, iar nu in desertaciunile pieritoare, frumos ambalate. Mila Neatinsului fata de noi inseamna certitudinea biruintei noastre prin Cruce. Prin nebiruita, nepatrunsa si dumnezeiasca putere a Golgotei. Prin Sangele varsat pentru noi. Prin Jertfa nimicitoare de meschinarie, de deznadejde, de uneltiri, de nesinceritati. Nimicitoare a mortii.

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1
Previous Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *