LOADING

Type to search

Editoriale

Rugăciune către Domnul Învierii (V)

Share
Fără credință, viața noastră nu a fost altceva decât o succesiune de țipete anonime într-un deșert de stele indiferente. Doamne, întărește-ne credința!
Omul se zbate între argumente și contraargumente, între motive și contramotive, între sens și nonsens. Zbaterea devine neputincioasă atunci când ajunge la nivelul dintre conștient și inconștient. Omul este conștient că îi lipsește dragostea și doar se preface că este inconștient despre acest fapt. Când renunță la speculații și la lamentații, omul poate găsi multe argumente și multe sensuri în favoarea dragostei. Este o dragoste conștientă, bazată pe un motiv clar: dorința de nemurire. Doamne, dăruiește-ne veșnicia!
Dumnezeu ne dă harul Lui în mod special pentru fiecare situație.
Ce este harul? Puterea lui Dumnezeu de a face ceea ce trebuie să facem. 
Trăirea doar prin puterea noastră nu ne va ajuta la nimic durabil. Doar harul face diferența, acolo unde găsește o credință consolidată și împinge inima spre generozitate maximă.
Harul este puterea divină care nu numai că vine peste noi gratuit, dar ne și achită debitele imposibil de returnat pentru noi. Doamne, dă-ne harul Tău!
Evanghelia este o poveste de dragoste incredibilă. Atât de mult ne iubește Creatorul nostru, încât e dispus să facă orice să ne scape din infern!
Pe măsură ce folosim lumina rațiunii care aparține ființelor umane prin natură, ar trebui să avem și o minte deschisă la supranatural: la posibilitatea ca, prin har, o lumină superioară să ne lumineze mintea.  Această lumină supranaturală — lumina credinței — nu stinge lumina rațiunii și nu subminează adevărurile descoperite de științele umane; mai degrabă, completează și ajută rațiunea, ajutându-ne să vedem mai profund în adevărul realității un întreg, care vine de la Dumnezeu. Credem, Doamne, ajută necredinței noastre!
De-a lungul predicării, Hristos întâlnește refuzul mesajului Său, insensibilitatea în fața Evangheliei. Sunt oameni care se exclud ei înșiși de la mântuire, care rămân rezervați sau disprețuiesc ceea ce văd și aud. Le lasă această opțiune liberă. Doamne, nu ne lăsa să Te refuzăm!

Puterea lui Dumnezeu se arată în slăbiciunea noastră. Noi suntem slabi, Tu fă-ne tari!

Puterea unei iubiri permanente o găsim doar la Hristos. Doamne, dă-ne această putere!

Puterea care învinge moartea o găsim doar la Hristos. Doamne, dă-ne această putere!

Doamne, nu ne lăsa să ne descurajăm văzând perfidia celui viclean, ci întărește-ne cu puterea Ta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up