LOADING

Type to search

Editoriale

Rugăciune către Domnul Învierii (VII)

Share

Doamne, fă-ne curajoși! Scapă-ne de frică, de spaimă, de teroare, de lașitate! Cheamă-ne în Barca Ta de salvare!

Această lume nu este casa noastră. Doamne, ajută-ne să nu uităm că suntem doar pelerini pe aici! Lumea e un pod oe care îl traversăm, nu adunăm cufere cu aur pe el, nu ne vor folosi la nimic.
Realitatea nu e ceea ce pare. Doamne, scapă-ne de aparențe! Doamne, ajută-ne să înțelegem cine suntem! De ce alergăm după case, câtă vreme Tu nu ai avut unde să Îți pleci capul și ne-ai dat Evanghelia, nu Educația financiară?
Problema noastră nu este că știința are răspunsuri. Dar nu la toate întrebările. Problema noastră este că avem impresia că – dacă știința nu are vreun răspuns – înseamnă că acesta nu există. Doamne, vindecă-ne de orbirea intelectuală!
Credința este puntea cu ajutorul căreia trecem peste prăpastie. Dar nu vom ști dacă vom reuși, până nu vom încerca. Doamne, nu ne lăsa să ne îndoim nici o secundă de bunătatea Ta!
Credința se naște într-o clipită, în acel moment în care simțim prezența Ta. Vrem să credem, ajută necredinței noastre! Poate fi copleșitor pentru noi sau greu de explicat pentru necredincioși, dar Îți aparținem, Doamne, iar asta ne este de ajuns.
Raiul este de un miliard de ori mai frumos decât ne imaginăm noi, deoarece imaginația noastră este coruptă și dă rateuri. Doamne, nu ne lăsa să ne amăgim, ca să nu fim dezamăgiți!
Suntem într-un imens penitenciar, adică loc de ispășire a culpei și de penitență, nu de distracție și acumulare de culpe noi. Doamne, scapă-ne!
Raiul are ușile deschise, nimic nu ne stă în cale, decât noi înșine. Cea mai rapidă cale către Rai este întoarcerea de pe drumul greșit către iad. Doamne, mulțumim că nu ne părăsești!
Ca să regăsim drumul către Rai, trebuie să ne dorim asta, să nu ne alegem călăuze oarbe și să ne dedicăm total acestui scop. Nu putem căuta drumul spre Rai doar duminica la micul dejun. Doamne, hrănește-ne cu adevărul!
Toți sutașii din Noul Testament au fost oameni de caracter. Au știut să se refugieze în Locul de maximă siguranță. Au primit tot ca pe un pachet plin de virtuți. Au capitulat în fața iubirii Tale nesfârșite. Doamne, dăruiește tăria lor de caracter și puterea de a renunța la idoli!
Doamne, nu vrem informații noi, vrem sentimente noi, să Te iubim cum putem mai mult!
Îți mulțumim pentru timpul pe care ni l-ai dat, ca să învățăm să Te iubim!
Mulțumim că ne vindeci memoria și ne scapi de vinovăție!

Dă-ne putere să răbdăm necazurile, ca să scăpăm de disperare și să ne întărim speranța!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *