LOADING

Type to search

Editoriale

Rugaciunile „gata scrise”, fara cainta, nu aduc pacea Duhului

Share

Draga Cezar,

Nu te intrista pentru nimicurile lumii, ci prinde putere din salcamul sfintilor. Doar crezi cu tarie ca Dumnezeu este pretutindeni si ca are grija de fiii Sai. Nu cleveti despre furnici sau trantori, ci intareste-ti inima prin linistire. Nu uri pe pacatos, straduieste-te sa il iubesti si Dumnezeu il va indrepta. Iubeste chipul divin din fiecare frate.

Nu te certa cu progresistii care vad in Biserica un dusman. Iarta-l pe ateul care te-a umilit in public, miercuri. Te-a invatat doar sa te smeresti. Daca vrei sa gasesti prisos de iubire si de intelepciune, doar in Biserica vei afla. Aici e tezaurul sfintilor. Apara comoara aceasta cu blandete, inocenta si simplitate. Nu te complica cu smecherii; sufletul tau nu se poate vinde.

Indreapta-te cu inima spre Orizontul stelelor. Coboara Cerul in mintea ta, iar inima va dori nemarginirea. Aprinde-ti ura din inima, fa-o cenusa; orice ura este doar de la Veliar. Fii aspru cu toata ceata lui, nu negocia nimic cu intunecatii.

Ti se pare cateodata ca te rogi staruitor, dar ruga ta nu aduce pacea Duhului in inima ta. Si nu din cauza Neatinsului. Nu te caiesti indeajuns pentru greselile facute in timpul zilei si te rogi cu „rugaciuni gata scrise” (sf. ioan de Kronstadt).  Inima ramane intinata fara cainta reala. 

 

 

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *