LOADING

Type to search

Editoriale

Să fugim la Hristos!

Share

Pacea mesianică nu se poate negocia on-line. E nevoie de rugăciunea noastră fizică, de milostenia noastră concretă și de credința noastră fermă. Hristos ne dăruiește pacea și fericirea veșnică, doar să nu fim atașați de nimicuri.

Nu trebuie să facem păcate doar pentru a fi acceptați în anturajul din care oricum trebuie să ieșim. Hristos ne acceptă fără să dovedim ceva sau altceva. Ne acceptă doar din iubire necondiționată. Zilnic avem de ales între Rai și iad.

Dacă ne lovim de un obstacol, nu înseamnă că renunțăm la calea mântuirii. Hristos ne bandajează și ne ia în brațe, nu vom fi abandonați în universul acesta muribund, ci vom fi duși în Rai. Credința noastră ne va mântui. Hristos din noi ne va trece prin vămile văzduhului. Trebuie doar să Îl căutăm și să Îl păstrăm pe Hristos.

Ținta noastră este Hristos, nimic altceva. Scopul nostru este mântuirea, nimic altceva. Metodele noastre sunt cele evanghelice, nu altele. Dacă vom ajunge în Rai mai devreme, va fi cea mai mare bucurie, nicidecum o tragedie. Să nu ne agațăm de cele materiale, ci să râvnim mereu doar la cele cerești.

Să nu mai fim fascinați de ambalaj, să nu mai căutăm aprecieri inutile, să ne liniștim în rugăciune, să ne concentrăm pe ajutor concret, să așteptăm cu nădejde fericirea promisă. Necazul va trece, suferința va fi tămăduită, bucuria va învinge.

Fără credință, nu există biruință, ci doar sufetință și durere, înfrângere și chin. Să ne întărim credința zi de zi.

Să fugim la Hristos! Dacă suntem triști, să fugim la Hristos! Dacă suntem bolnavi, să fugim la Hristos! Dacă avem un necaz, să fugim la Hristos! Dacă totul merge bine, să fugim la Hristos! Unde să ne adăpostim: lângă Hristos. El este buncărul nostru veșnic.

După două mii de ani de creștinism nu am învățat nimic. Suntem capabili de cele mai groaznice atrocități, deoarece fugim de Hristos, nu la El. Suntem mai cruzi decât păgânii. Ne merităm pedeapsa. Nici acum, în ceas de încercare, nu ne rugăm. Nu am învățat nimic.

Nu pricepem nicicum de ce există atât de multă suferință în lume. Dar putem fugi la Hristos, care ne va scăpa de ea. Altă soluție nu avem. Hristos ne scapă de panică, de moarte, de iad. Evanghelia este școala iubirii și a Raiului. Viața duhovnicească ne dă simțul veșniciei.

Americanul H.P. Lovecraft scrie că emoția cea mai veche și cea mai puternică a omenirii este frica, iar cel mai vechi și mai puternic tip de frică este frica de necunoscut. Hristos ne vindecă de fric. De aici se naște bucuria noastră veșnică. Suntem străini în acest secol, casa noastră nu este aici, locul nostru este lângă Hristos.

Există un singur lucru care face un vis imposibil de realizat: teama de eșec. Hristos ne dă curaj să depășim orice înfrângere, ne dă speranță să nu capitulăm, ne dă iubire să nu suferim. Am învățat că curajul nu este absența fricii, ci triumful asupra ei. Omul curajos nu este cel care nu se teme, ci cel care învinge acea frică, cu ajutorul lui Hristos.

Fără cale, nu se poate merge. Fără adevăr, nu se poate cunoaște. Fără viață, nu se poate trăi. Hristos este drumul sigur către veșnicie, adevărul indubitabil și viața fără de sfârșit. În treizeci-patruzeci de ani de viață am fost mințiți de miliarde de ori, dar Hristos nu ne-a mințit niciodată.

Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te-ai născut și ziua în care afli de ce: ca să Îl cunoști pe Hristos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *