LOADING

Type to search

Editoriale

Scurte clarificări de credință (I)

Share
Evanghelia ne avertizează că vom da socoteală pentru orice cuvânt de defăimare, pentru orice insultă, pentru fiecare calomnie, dar și pentru multele palavre fără rost, care nu duc la nimic bun. Dacă nu avem nimic ziditor de zis, mai bine să tăcem. Să fugim de ipocrizie, de falsa pietate, fără acoperire lăuntrică. Să nu evaluăm excesiv faptele altora. Împărăția Cerurilor se obține prin luptă împotriva tuturor obstacolelor, interne și externe. Dumnezeu ne evaluează pe baza inimii.
Nu venim la biserică de dragul bisericii sau de dragul preotului, ci de dragul lui Hristos. Când poverile puse de umerii penitentului sunt prea mari, acesta nu se depărtează doar de Biserică, ci și de Hristos. Iar dacă penitentul recunoaște că este bolnav și vrea îndreptare, nu îi refuzăm tratamentul, doar pentru că noi avem cheia de la dulapul cu medicamente. Altminteri, suntem vinovați de ateizarea lui. Doar așa îl ținem aproape de Hristos, cu metodele Lui, nu cu părerile noastre.
Legiunile luciferice invadează și capturează miliarde de sufletele, dar Hristos Biruitorul le poate elibera pe toate, într-o singură clipită, prin puterea unui singur cuvânt. Evanghelia propovăduiește lupta de rezistență a fiecărui suflet în parte împotriva acestor legiuni. Singura soluție este Noua Alianță, Noul Legământ, Testamentul divin prin care moștenim veșnicia. Orice altă variantă este sortită eșecului.
Împărații lumii pot da libertate creștinismului sau pot emite edicte prigonitoare, dar nu pot convinge nici măcar un singur creștin să nu mai creadă în înviere. Singur Împăratul Ceresc poate revărsa un ocean de iubire peste întreaga omenire, dăruind fiecărui suflet o forță de nestăvilit, mai puternică decât orice altă armă posibilă, capabilă să cucerească cea mai frumoasă moștenire existentă.
Cei care își predau viața lui Hristos nu beneficiază doar de o reducere a pedepsei infernale, ci de o amnistie totală.
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up