LOADING

Type to search

Editoriale

Transformatorul nostru

Share
Fericiți nu sunt cei orgolioși, pentru că ei nu vor moșteni Împărăția Cerurilor. Fericiți nu sunt cei nu au nici o lipsă de hrană și petrec mereu, pentru că ei nu vor vedea pe Dumnezeu. Fericiți nu sunt cei plini de faimă, pentru că ei nu vor fi numiți fii ai lui Dumnezeu. Fericiți cei ce se încred în iubirea Lui dincolo de necazuri, pentru că vor moșteni fericirea veșnică.
Fericiți cei ce se reconciliază cu oponenții lor la mediere, înainte de a se deschide procesul. Fericiți cei ce nu comit adulter, pentru că harul îi va resuscita. Fericiți cei ce nu se îngrijorează, ci acceptă voia Lui.
Fericiți cei generoși, pentru că Îl imită pe Dumnezeu. Fericiți cei răbdători, pentru că răsplată veșnică vor primi. Fericiți cei nu sunt lacomi, pentru că se pot focusa pe lucrurile esențiale. Fericiți cei vindecați, pentru că sunt martorii iubirii Lui.
Fericiți cei ce au acceptat chemarea Lui, pentru că vor fi mântuiți. Fericiți cei ce resping ispitele vrăjmașului, pentru că pacea inimii vor dobândi. Fericiți cei ce participă la Banchetul Mirelui, pentru că vor fi la adăpost sigur.
Fericiți cei ce nu se îndoiesc de înviere, pentru că moartea nu îi va înfricoșa. Fericiți cei cărora nu li s-a stins candela, pentru că din întuneric vor fi izbăviți. Fericiți cei ce au multiplicat talanții, pentru că Stăpânul nu îi va pedepsi.
Ce face un creștin când vin timpuri tot mai grele? Aleargă către Dumnezeu. Omul fuge de o spaimă teribilă, dar are nevoie de o țintă. Iar Domnul ne primește cu brațele deschise.
În spatele fiecărei mari averi există o crimă, scrie Balzac. În spatele oricărui păcat stă depărtarea de Virtute. În spatele oricărui eșec sufletesc stă un pretext fals, o scuză mincinoasă, un argument pueril. Adevărata dragoste este infinită și eternă, non-violentă și izbăvitoare. Aceasta este calea spre fericire.
Dragostea este un joc în care nimeni nu trișează. Reguli de bază: sinceritatea, răbdarea, încrederea, fidelitatea. Te iubim, Doamne al milei, Cel ce ne dăruiești învierea.
Orangutanul nu cântă la vioară, nici discipolul Mirelui nu înșeală. Dragostea poate fi sau nu, dar acolo unde este, ar trebui să se dezvăluie în imensitatea ei. Unde începe dragostea autentică, se pierd iluziile și amăgirile. Cel mai mare desfrâu este lenea de a participa la întâlnirea cu Cel iubit.
De reținut:
1. Credința există doar în legătură cu acțiunea lui Dumnezeu în istorie;
2. A fi orientat spre Dumnezeu înseamnă a-I sta la dispoziție;
3. Doar Iisus Hristos este Lumina care risipește bezna;
4. Deși lumea L-a respins, într-un singur loc e recunoscut: în inimile celor ce Îl urmează;
5. Iisus Hristos este Transformatorul nostru, Cel ce ne aduce o mântuire completă;
6. Cea mai importantă știre: Iisus Hristos ne scapă de osândă.
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *