LOADING

Type to search

Editoriale

Tu esti Atotprezent, iarta-ne absentele

Share

Te rugam, Doamne, alunga cenusa de pe fetele noastre. Fa jar sufletele noastre. Ia-ne de manuta, arata-ne Calea. Rataciti in bezna, intrezarim lumina, dar e greu sa o dobandim. Nu renuntam, chiar acum ne ridicam dupa lovituri. Rezistam prin puterea Ta. Suntem gratiati prin mila Ta. Ajuta-ne sa alungam gandurile potrivnice din mintea noastra, pentru a-Ti face loc. Umple-ne de bucurie, de fericire si de pace. Fa-ne vrednici de Paine, fa-ne demni de icoana.

Vrem sa credem cu adevarat. Sa nu ne mai jucam cu mantuirea, sa nu mai glumim cu sufletul. Daca vom ramane ancorati in harul Tau, nici portile hadesului nu ne vor invinge. Lumineaza viata noastra; du-ne la pasunea Ta cea vesnica. Apa Vietii o dorim, multumirea nu o vom mai omite. Urcam varful Omu, rastignind omul patimilor. Nu vom fi ucisi de avalansa lui Veliar, caci Tu cu noi esti.

Sa ne pastram constiinta curata, iar toate cate stim ca nu Iti slujesc, sa nu le mai facem. Sa facem ascultare, pentru a nu ne supraevalua. Sa fim atenti la minusuri si la fractii. Neatentia poate fi fatala. Doamne, Tu esti tineretea noastra; iarta-ne ineptiile. Tu esti curajul nostru, iarta-ne fricile. Tu esti Stapan Bland, iarta-ne duritatile. Tu esti Atotprezent, iarta-ne absentele. Iarta-ne uraciunile, Cel ce Esti Frumusetea.

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up