LOADING

Type to search

Editoriale

Ziua îndrăgostiţilor de Hristos

Share
 


Simt oare nevoia să-mi serbez iubirea în văzul tuturor? …să particip la concursuri de sărut, să vânez premii de gablonz, de care mâine oricum am să mă încurc, fiindcă n-am cui să le mai arăt, fiindcă de fapt… publicitatea vieţii mele intime nu-mi dă câtuşi de puţin gustul gloriei. Serbăm, aniversăm, cheltuim pe cadouri şi ne strigăm iubirea cu atât mai tare, cu cât suntem mai nesiguri de ea, ca şi cum lumea care ne vede împreună ar fi o garanţie că idila noastră va mai dura.

Iubitul meu este Hristos, El este însăşi Iubirea şi mă bucur să fiu împreună cu El în fiecare zi. Iisus mă priveşte cu aceiaşi Ochi tandri, fie că suntem singuri în odaie, în gândul meu sau al Lui, fie că străbat oraşul prin nămeţi, îmbrăcată ca un soldat. Când dau de răscruci în care nu mă mai descurc, îi simt Umărul, atingându-l pe al meu.

Iisus, dragostea mea, Tu ştii să-mi dăruieşti Cuvinte, mai poetice şi mai pline de înţelepciune decât orice bărbat pe care l-am cunoscut. Prin sfintele Tale Liturghii… În rugăciuni, îmi dăruieşti peisaje, în care aerul este întotdeauna concentrat şi respirabil, peisaje ale purităţii de a trăi într-o lume cu soluţii simple, fără absurdul vreunui compromis.

Cu Hristos ca Mire, nu te mai temi că vei fi părăsită. „Numai tu să nu-L părăseşti, căci El nu te părăseşte. El Însuşi a spus: Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului” (Cuviosul Anatolie, stareţul de la Optina).

„Dacă ne lăsăm în Voia lui Dumnezeu, toate merg bine, chiar şi necazurile”, spune cuviosul Nicon, alt stareţ de la Optina. „Celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu, toate le merg spre bine”, întăreşte binecuvântatul stareţ, a cărui viaţă, de numai 48 de ani, a fost un şir de multe pătimiri.

Cum putem exprima starea sărbătorii mai bine, decât prin acest sentiment, că toate ne merg bine, orice zi sub soare ne-ar colora dimineţile în roz şi amurgurile în violet? Începând cu rugăciune şi încheindu-se la fel, cu nesfârşită iubire către Hristos. Şi cu atenţia trează, ca să surprindem răspunsul Lui, ploaia de har, bucuria.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *