LOADING

Type to search

Pelerinaje

30 noiembrie – Pelerinaj la Pestera Sfantului Apostol Andrei

Share

Durata: 1 zi

Vom fi pelerini la: Manastirea Sfantului Apostol Andrei, Pestera Sfantului Andrei; Manastirea Dervent; Izvorul Sfantului Apostol Andrei.

Tarif: 70 lei/persoana;

Rezervarile se pot face pana la data de 27 noiembrie.

Plecarea va fi de la Stadionul National Bucuresti (intrarea de pe Pierre de Coubertin), ora 6.30.

Pestera Sfantului Apostol Andrei, primul asezamant crestin din Romania

Manastirea „Pestera Sfantului Apostol Andrei” este situata la 59 km de Constanta, in padurea de langa localitatea Ion Corvin. Grota ce avea sa fie atestata ca fiind pestera Sfantului Andrei a fost descoperita in primavara anului 1943. Sfintirea ei a fost facuta de catre episcopul Chesarie Paunescu pe 30 iulie 1944. La scurt timp dupa aceasta, trupele rusesti invadatoare au distrus-o. Abia dupa 1990, prin ravna cuviosului monah Nicodim Dinca, biserica a fost refacuta si redata cultului. Astazi, mii de credinciosi vin aici pentru a se ruga pe locul unde a trait Apostolul Andrei.

Patul Sfantului Andrei

In biserica din pestera, in pronaos, intr-o nisa, se afla un fel de pat, scobit in piatra, despre care traditia spune ca pe el se odihnea Apostolul Andrei. 

 

 

 

 

Paraul Sfantului Andrei

In vecinatatea pesterii Sfantului Andrei se afla biserica mare a manastirii, paraul „Sfantul Andrei” si cele noua izvoare in care Apostolul Andrei ii boteza pe cei convertiti la crestinism.

Potrivit traditiei, locul pesterii Sfantului Andrei a fost un puternic centru spiritual. Din aceasta pestera Apostolul Andrei si-a trimis ucenicii la propovaduirea Evangheliei lui Hristos.

30 noiembrie – sarbatoare nationala bisericeasca

Ziua de 30 noiembrie a devenit sarbatoare nationala bisericeasca, ca urmare a hotararii Sfantului Sinod din 14 noiembrie 2001.

 

Persoanele juridice si persoanele fizice pot achita cu ordin de plata:
Beneficiar: SC ACTIVE SOFT SRL
C.U.I. RO14309651
IBAN:RO12BREL0002000174490104
Banca: Sediile LibraBank
www.librabank.ro/contact

Contact: Tel. 021.209.53.48 (int. 451)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *