LOADING

Type to search

Pelerinaje

6000 oameni pe strazile Sloboziei, la Icoana Maicii Domnului – Schitul Magarului

Share

184031.p

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, împreună cu toţi preoţii Eparhiei şi peste 6.000 de credincioşi au întâmpinat, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Bujoreni – Episcopia Hușilor.

După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul a fost desfăşurat cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

În perioada 06 – 10 noiembrie 2014, „Agenţia de ştiri – Lăcaşuri Ortodoxe” va transmite online toate evenimentele, care vor putea fi vizionate pe întreaga rețea web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și pe următoarele site-uri: www.lonews.ro, www.sf-esc.ro, www.manastireaslobozia.ro.

Maine, sâmbătă, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, protopopi, preoţi şi diaconi.

Toţi credincioşii din eparhie si din alte orase aflate in apropiere (Bucuresti, Ploiesti, Buzau etc) sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Bujoreni – Schitul Magarului, din Episcopia Hușilor, care va mai rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 10 noiembrie 2014, ora 10:00.

In programul TV Lacasuri Ortodoxe/Episcopia Sloboziei si Calarasilor, puteti urmari inregistrarea transmisiunii in direct efectuata ieri, cu ocazia procesiunii, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, preluata si retransmisa si in reteaua de cablu din tara, de catre postul de televiziune al Trustul Eveniment – Eveniment TV (aprox. 1 ora).

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

 

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *