LOADING

Type to search

Pelerinaje

Cautandu-l pe Cuv. Ioan de la Prislop (13 septembrie)

Share

Cuviosul Ioan de la Prislop (13 septembrie) ne intareste in credinta. Pentru cine propovaduieste in pustiu? Ne lamureste Cristian BADILITA: Pustiul este locul unde apropierea de Dumnezeu se poate realiza mai usor

E clar cu ce gand vii in pustiu: cu gandul de a Il intalni pe Dumnezeu, departe de zumzetul cetatii. In pustia Hategului exista aceasta tripleta sfanta: Nicodim de la Tismana (ctitor) – Ioan de la Prislop (ascet) – Arsenie Boca (Sfantul Ardealului). Pustia este cel mai pasnic protest impotrivairodizarii lumii. Linistea pustiei satisface pe deplin nevoia de reculegere.

Mesajul este plin de lumina, aplicabil, transfigurator: limpezirea sufletelor, pentru a intra curati in Imparatia care se apropie. Stabilim inca de aici si inca de acum autoritatea suverana a lui Dumnezeu. Imparatia e aproape(poate fi simtita, atinsa), nu e nici o himera, nici o imposibilitate. Ea s-a instaurat deja odata cu Domnul Iisus. Cuviosul Ioan, Sfantul Nicodim si Parintele Arsenie completeaza ceata prietenilor Inviatului.
Rezulta un lucru sigur: urgenta convertirii (cei neconvertiti nu vor avea acces in Imparatie). Consecinta: studierea atenta a Legii (pentru a o practica eficient in fiecare moment al existentei).
Ce sa facem? Sa aducem rod vrednic de pocainta (un comportament ce deriva dintr-o vointa sincera de convertire). Asadar, gatiti calea Domnului!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *