LOADING

Type to search

Pelerinaje

ETIOPIA CRESTINA

Share

din 7 ianuarie 2013 (14 zile)

Optional : ETIOPIA TRIBALA (5 zile)

Etiopia crestina: iata una dintre cele mai interesante destinatii de pelerinaj, cu cei 35 milioane de ortodocsi (51% din populatia tarii) Etiopia fiinda doua tara ortodoxa din lume, dupa Rusia! Doar ca 16 secole de izolare totala, intr-o Africa musulmana sau pagana, au facut ca Biserica Ortodoxa Etiopiana (de rit oriental, monofizita) sa aiba pe alocuri caracteristici ciudate, absolut proprii!

Legenda sau realitate? Statul etiopian sustine ca detine pana azi, in original, Chivotul Legii, in care se afla Tablele Legii date de Dumnezeu lui Moise! Chivotul a fost adus de catre fiul Reginei din Saba si a Regelui Solomon, la intoarcerea sa din Ierusalim si inscaunarea ca rege al Etiopiei, in secolul X  inainte de Hristos si a fost pastrat secole de-a randul sub protectia calugarilor crestini (monahismul este pana astazi o trasatura dominanta a crestinismului etiopian).

In plus față de programul pe care l-am lansat în ianuarie 2012 și care a parcurs jumatatea nordică a ETIOPIEI, eminamente CREȘTINĂ, pentru anul urmator vă propunem să adaugați un mini-program ( opțional ), ETIOPIA TRIBALĂ care va însemna o scurtă incursiune în sudul țării pâna la Râul Omo, a cărui vale cu peisaje sălbatice este populată de triburi străvechi africane și care a fost inclusă în patrimoniul UNESCO datorita descoperirii de fosile umane ale speciei Homo Sapiens.

Asadar, va invitam sa descoperiti alaturi de noi fascinanta ETIOPIA, parcurgand un program complex – festivaluri religioase de la Craciun la Boboteaza, cultura, etnografie, safari in Africa – si facand parca totodata un salt inapoi in timp, pana in secolul al patrulea, acolo unde au stopat in evolutie traditia bisericii etiopiene, dar si modul de viata al locuitorilor sai… Vom cunoaste astfel un popor foarte viu, cu radacini puternice, de care este foarte mandru – un popor care isi cunoaste valoarea si care nu a putut fi ingenunchiat niciodată în istorie, rămânând până azi singurul popor din Africa necolonizat de albi. Un popor care – cu toata diferența evidentă de nivel de trai față de restul lumii civilizate – poate fi un etalon de demnitate, patriotism, dar mai ales de afirmare puternica a credinței in Dumnezeu!  Veniti si veti vedea!

Programul ETIOPIA CRESTINA ( ilustrat , pe blog) :

http://miriamturism.wordpress.com/2012/09/12/etiopia-crestina-2/

Programul optional ETIOPIA TRIBALA :

http://www.miriamturism.ro/etiopia-tribala-20-25-ianuarie-699-euro/

Blogul Etiopia Crestina ( foto inedite, informatii etc):
http://etiopiacrestina.wordpress.com/

Documentare (articole publicate in revista Lumewa Credintei):

http://www.lumeacredintei.com/sct_6/c_1/yy_2012/art_1304/etiopia_cretin_paradoxul_etiopian.htm

http://www.lumeacredintei.com/sct_9/w_etiopia/index.htm

Pentru informatii si inscrieri, nu ezitati sa ne contactati!

Toate cele bune,

Maria Chirculescu,

Miriam Turism

Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up