LOADING

Type to search

Pelerinaje

FUGA IN EGIPT: pe urmele Sfintei Familii

Share

25 septembrie – 7 octombrie 2012 (11 zile), de la 860 euro + bilet avion

Doamne ajuta!

Va supunem atentiei programul pelerinajului in Egipt – Pe urmele Sfintei Familii – in ideea ca este unul dintre cele mai frumoase (dar si rar organizate) programe ale agentiei noastre! Egiptul crestin față in față cu Egiptul antic – iata o provocare interesanta!

Crestinismul datoreaza enorm Egiptului din primele secole de dupa Hristos:

– spatiul egiptean actual pastreaza inca vie in memorie trecerea Sfintei Familii in timpul fugii din fata regelui Irod si este mandru ca a dat Pruncului Iisus protectie si dragoste, atunci cand acesta era cautat si urmarit in chiar patria Sa pamanteasca. Sunt identificate 22 de locuri sfinte, asociate cu acest traseu. Iar sfintei Sale mame ii pastreaza o evlavie absolut speciala, la care ea a raspus de-a lungul secolelor, dar si de curand in anii secolului XX, nu doar cu dovezi de protectie asupra poporului egiptean, ci chiar cu aparitii directe, consemnate in ziarele vremii si la stirile TV!

– multimea de mucenici care impodobesc astazi sinaxarul ortodoxiei, dar care in acelasi timp ne ajuta activ, zi de zi, in problemele noastre de viata : Sf Ap si Evanghelist Marcu, cel care a increstinat nordul Africii, pentru care a si scris Sfanta sa Evanghelie, Sf Mare Mucenic Mina, Sf Ecaterina, Sf Teodor Stratilat, Sf Damiana, Sf Abanoub ( sfantul copil, de 12 ani) si multi, multi altii – au trait si au patimit pentru Hristos in Egiptul primelor patru secole ale erei noastre, pe cand acesta era parte din Imperiul Roman, iar prigoana impotriva crestinilor atingea apogeul.

– aici s-au dezvoltat, in secolul al IV-lea, primele manastiri ale lumii crestine, inceputul monahismului fiind facut de Sf Pavel Tebeul si Sf Antonie cel Mare – cel care a revolutionat concepte si filozofii de viata in mod tacut, in singuratatea din adancul desertului egiptean, demonstrand ca viata intru Hristos poate fi traita inca de aici, de pe pamant! Si nu poate fi intamplator ca zona parintilor Patericului Egiptean este si ea asociata cu unul dintre punctele de popas ale Sfintei Famillii in timpul Fugii in Egipt!

Acestea si multe altele fac absolut fabulos spatiul sacru egiptean – alt fel de „sacru” decat l-au gandit faraonii!

Va asteptam alaturi de noi, la un program care imbina „expeditia” in cele mai tainice locuri ale crestinatatii ( ne adresam inimii dv), cu vizitarea relicvelor impresionantei culturi a Egiptului antic ( ne adresam mintii dv) si cu momente de relaxare – atat de necesare refacerii dupa stresul de zi cu zi – ne referim la croaziera pe Nil! 

Programul detaliat:
http://www.miriamturism.ro/egipt-25-sept-7-oct-890-euro-bilet-avion/
 

Pentru informatii si inscrieri, nu ezitati sa ne contactati!

Toate cele bune,

Maria Chirculescu,

Miriam Turism

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *