LOADING

Type to search

Pelerinaje

In pelerinaj la Manastirea Floresti – CLUJ

Share

Luni, 29 octombrie 2012, elevii clasei a III-a C de la Școala “Ioan Bob” din Cluj-Napoca, aflați sub îndrumarea doamnei învățătoare Mandolica Lupoaiei au fost în pelerinaj la Mănăstirea cu hramul “Acoperământul Maicii Domnului” din Florești. Pelerinajul a fost organizat de părintele Dan Hognogi, preot paroh la biserica “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Mănăştur ca o binemeritată răsplată pentru expoziția de icoane pe sticlă realizată de copii la biserică în luna iunie a.c. La pelerinaj au participat și câțiva membri ai grupului parohial de tineret.

La mănăstire, copiii s-au închinat la icoana Maicii Domnului și au fost întâmpinați de părintele duhovnic Anastasie și Maica Stareță Teodora. Părintele le-a vorbit elevilor despre istoricul mănăstirii, le-a arătat câteva din viețuitoarele necuvântătoare ale complexului mănăstiresc, le-a citit rugăciuni de luminarea minții și i-a înveselit cu un joc de cunoștințe religioase.
Urmând obiceiului monahal, în timp ce s-a citit câte o întâmplare minunată din cartea „Iannis cel nebun pentru Hristos” și „Minuni contemporane ale Sfântului Luca al Crimeii”, copiii au fost ospătați în trapeza mănăstirii.
Atât pentru tinerii din grupul parohial, cât și pentru copii, pelerinajul a fost un prilej de bucurie sufletească și folos duhovnicesc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *