LOADING

Type to search

Pelerinaje

Muntele lui Adam, SRI LANKA

Share

Miriam Turism

 

(3 zile/2 nopti, Pret: 380 euro)

Adam’s Peak (2243 m)


Patru mari religii ale lumii si-l asuma ca munte sacru: budism, hinduism, islam si crestinism. Budistii (70% in Sri Lanka) considera ca pe stanca din varful muntelui se pastreaza urma talpii lui Budha, brahmanii (15%) cred ca este talpa lui Shiva, musulmanii (7,5%) si crestinii (7,5%) considera ca este vorba despre Adam – aici ar fi locul in care, cazand din Rai, Adam ar fi atins pamantul. Legenda, valorificata turistic, spune chiar ca Domnul, dorind sa atenueze socul lui Adam, l-ar fi facut sa ajunga intr-un loc pe Pamant, aproape la fel de frumos ca si Raiul… Portughezii crestini au inaintat si supozitia ca urma pastrata in piatra pe varful muntelui ar apartine Sf Ap Toma, cel care a sosit mai intai in Ceylon – Sri Lanka – pentru a propavadui Cuvantul lui Dumnezeu, dupa care a plecat in India; alti portughezi vorbesc insa de eunucul lui Candace, regina Etiopiei.

Venerat ca muntele sacru din Sri Lanka, indiferent de religia celor care se refera la el, muntele este numit fie Piscul lui Adam, fie  Sri Pada (“urma sacra”) , fie Muntele Fluturilor. Escaladarea organizata turistic a muntelui se face, ca si pe Muntele Sinai, atat noaptea cat si ziua. Noaptea – la lumina facliilor, pentru a vedea un extraordinar rasarit de soare si spectacolul “de lumina” creat de umbra perfect triunghiulara a muntelui, proiectata peste vai, umbra care se misca incet, confrom rotatiei soarelui pe cer… Iar ziua – pentru a ajunge sus in varf catre seara, pentru apusul soarelui.

Aflat doar la o ora si douazeci de minute distanta de zbor de Chennai / India, Sri Lanka reprezinta o destinatie turistica si sacra demna de cercetat intr-un program succint ( 2 zile), mai ales daca deja ajungi in zona, pentru a o porni pe urmele Sfantului Apostol Toma, care chiar de aici a inceput increstinarea Indiei, in anul 52 dupa Hristos…

Veniti si veti vedea!

SRI LANKA – PROGRAM OPTIONAL

Ziua 1 – luni 26 sept 2011 – zbor Bucuresti – Chennai (India), apoi zbor legat Chennai – Colombo (Sri Lanka). Intalnire cu ghidul local, transfet la hotel in Mandira Hatton.

 

 

Ziua 2 – marti 27 sept – dupa micul dejun, plecare in excursie, escaladarea Muntelui lui Adam. Seara, cazare la hotel in Colombo.

Ziua 3 – miercuri 28 sept – Dupa micul dejun, zi dedicata observarii vietii salbatice din Sri Lanka (peisaje, plante, animale). Cel mai faimos obiectiv al zilei este Pinawella, Orfelinatul pentru Elefanti. 

 

 

 

Departamentul pentru Conservarea Vietii Salbatice din Sri Lanka a deschis in anul 1975 o rezervatie pe 10 ha in care a adunat puii de elefant gasiti singuri in jungla ( mamele lor murisera din diverse motive, inclusiv vanatoarea). Scopul a fost acela de a creste si a proteja, a face sa traiasca intr-un mediu similar cu cel natural, acesti pui de elefanti. In anul 1978 rezervatia a fost preluata de Departamentul National al Gradinilor Zoologice, iar in anul 1998 a fost demarat programul de reproductie. In prezent, Pinawella Elephant Orphanage functioneaza atat ca orfelinat, cat si ca baza de reproductie, aici aflandu-se cea mai mare turma de elefanti din lume, aflata in semi-captivitate (84 exemplare in 2008). Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Sri Lanka, pentru ca vizitatorii pot vedea indeaproape diferite aspecte ale vietii elefantilor, pe durata unei zile.

Retur la Colombo, scurt program de shopping in centrul comercial al capitalei Sri Lanka.

 

 

 

 

Seara plecare spre aeroport, zbor catre Chennai. Intalnire cu grupul care soseste din Romania pentru programul India Sfantului Apostol Toma, Nepal si Tibet  (http://miriamturism.wordpress.com/2011/07/27/india-sf-ap-toma-nepal-tibet/ )

Pret: 380 euro, grup de minim 10 persoane.

Pretul include:

– bilet avion Chennai – Colombo (India – Sri Lanka) si retur, in limita a 200 usd (pretul este variabil, in functie de data achizitiei)

– cazare in Sri Lanka 2 nopti / loc in camera dubla

– mic dejun

– transport cu Mini Van , la dispozitia grupului

– ghid vorbitor de limba engleza si sofer, pentru intreaga durata a sejurului

– asistenta la aeroport la sosire / plecare

– toate taxele legale (18%)

Pretul nu include:

– alte mese (pranz, cina)

– taxele de intrare si de fotografiat/ filmat pentru siteurile turistice

– tipsuri

– alte cheltuieli netrecute mai sus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *