LOADING

Type to search

Pelerinaje

Pelerinaj in Corfu, de sarbatoarea Sf Ierarh SPIRIDON, mare facator de minuni!

Share

Cuviosul Părintele nostru Spiridon, făcătorul de minuni, a trăit pe vremea împăratului Constantin cel Mare şi a lui Constantie, fiul lui. Era simplu la purtări şi smerit cu inima. La început a fost păstor de oi. Apoi s-a însurat, iar după moartea soţiei a fost făcut episcop. Dumnezeu i-a dat harul tămăduirilor în aşa măsură că a fost numit făcător de minuni.
În vreme de secetă a adus pe pământ ploaie; şi iarăşi, prin rugăciunea lui, a oprit ploaia cea peste măsură. A pus capăt foametei puse la cale de vânzătorii de grâu, dărâmându-le hambarele în care ţineau grâul. A prefăcut şarpele în aur şi, după ce a scăpat pe sărac de nevoie, a prefăcut iarăşi aurul în şarpe. A oprit curgerile râurilor. A dat la iveala gândurile păcătoase ale unei desfrânate, care îndrăznise să se apropie de el şi a făcut-o să-şi mărturisească păcatul. A astupat, prin puterea Sfântului Duh, gura celor ce se semeţeau cu ştiinţa lor, la Sinodul de la Niceea. O femeie i-a cerut o sumă de bani ce o încredinţase spre păstrare fiicei lui; sfântul a întrebat pe fiica lui, moartă mai de mult, unde a pus banii; şi aflând de la ea unde erau ascunşi, i-a dat stăpânei lor. A vindecat pe împăratul Constantie de boala de care suferea. A dat din nou viaţă copilului unei femei…. ( Sinaxar, 12 decembrie).

Si in ziua de astazi, Sf Spiridon face mari minuni, cea mai vadita dintre ele fiind aceea ca… papucii din picioarele sfintelor sale moaste, in racla, SE TOCESC in timp, trebuind mereu schimbati – semn ca… Sf Spiridon alearga prin lume, la cei care il cheama, pentru a le da ajutorul!

Haideti sa ne inchinam Sfantului Ierarh Spiridon, chiar in ziua sarbatoririi sale – 12 decembrie, in insula Corfu!

 

Maria Chirculescu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *