LOADING

Type to search

Pelerinaje

Pelerinaj in Etiopia!

Share
Va semnalam lansarea programului de pelerinaj in Etiopia ( cu cei 37 de milioane de credinciosi, Etiopia este a doua tara ortodoxa din lume, dupa Rusia).
 
Pelerinajul incepe cu Festivalul Bobotezei etiopiene – Timket – dar parcurge cele mai importante si diverse locuri sfinte din acest fost imperiu crestin timp de 16 secole!
 
Regina din Saba, Inteleptul Rege Solomon si fiul lor, care a adus in Etiopia Chivotul Legii si a intemeiat o dinastie care a condus Imperiul Etiopian pana in secolul XX; famenul etiopian pe care Sf Ap Filip l-a luminat si l-a botezat pe cale ( Faptele Apostolilor, 8, 26-39) sau Regele Lalibela – cel care a construit in sec. 12 bisericile monolit sapate in forma de cruce in stanca, supranumite acum a 8-a minune a lumii – nu sunt doar personaje legendare, ci personalitati istorice care au dat Etiopiei peste secole forta de a ramane un imperiu CRESTIN, izolat intr-o Africa musulmana sau pagana – dar extrem de ostila dreptei credinte.
 
Programul cuprinde o parte documentara si partea descripriva a traseului, de asemenea am atasat o fotografie a unui preot etiopian.
 
Veniti si veti vedea: 17 – 30 ianuarie 2010!
 

MARIA CHIRCULESCU
Director agentie de turism
Ag. MIRIAM TURISM

www.miriamturism.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *