LOADING

Type to search

Pelerinaje

Pelerinaj in Israel

Share

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Centrul de pelerinaje „Renașterea”, organizează în perioada 17 – 23 ianuarie 2013 un Pelerinaj în Israel, la sărbătoarea Bobotezei. Pelerinajul își propune să refacă geografia locului în care a predicat și învățat Mântuitorul Hristos, ca un drum inițiatic pentru fiecare creștin, care se angajează în descoperirea rădăcinilor profunde ale credinței, dar și să le ofere pelerinilor șansa de a trăi momentul liturgic al Botezului Domnului chiar în locul unde Hristos a fost botezat.

Prețul întregului pachet se ridică la valoarea de 710 Euro.

Preţul include:

 • Biletele de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
 • Taxe de aeroport;
 • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
 • 6 nopţi cazare la hotel de 4* în Tiberias (2 nopţi), în Betlehem (2 nopţi) şi în Ierusalim (2 nopţi);
 • 6 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină);
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetsimani şi taxi pentru Muntele Tabor și Mănăstirea Sf Sava din pustiul Iudeii);
 • Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
 • Ghid evreu vorbitor de limba română în Israel;
 • Preot însoţitor pentru grup;
Prețul nu include:
 • Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel);
 • Asigurarea medicală de sănătate.
 • Transportul la București
Acte necesare:
 • Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării
Calendarul Pelerinajului:
 • Ziua I: Plecarea din Bucureşti cu cursa EL-AL ora 11:05 și sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv la ora 13:45. Vizită la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul-cel mai mare om născut de o femeie, vizitarea bisericii Sfântul Ioan – cea mai artistică biserică din Țara Sfântă și a Fântânii Fecioarei Maria Cazare și cină la Hotel 4* în Bethleem.
 • Ziua II: Mic dejun.Deplasare în orasul Ierihon – cel mai vechi oraș din lume, vizită la Biserica greco-ortodoxă cu dudul lui Zaheu și la Biserica și Căminul românesc de la Ierihon și pustia Carantaniei. Coborâm spre Râul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfăşoară în prezenţa Patriarhului grec-ortodox, în ajunul Bobotezei (aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi) – Vizitarea Mănăstirii Sf. Gherasim de la Iordan. Continuăm drumul la Hozeva și vizităm Manastirea Sf. Gheorghe cu moaștele Sf. Ioan Iacob Romanul de la Neamț. Marea Moartă, – 400 m. cea mai joasă altitudine de pe glob şi scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) la Marea Moartă. În funcție de timp, baie în Marea Moartă la strandul chibutzului Kalia. Reîntoarcerea la Bethleem. Cină şi cazare.
 • Ziua III: Mic dejun. BETHLEEM – vizitarea bisericii ortodoxe şi a criptei unde S-a născut Domnul Hristos. Vizitarea bisericii catolice Sfânta Ecaterina. Grota Laptelui.Câmpul păstorilor. Continuarea drumului în deșert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf. Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina Cea de Taină, Mormântul regelui David – Zidul Plângerii. Sf. Liturghie la miezul nopții la Sf. Mormânt(un drum gratuit, întoarcerea individuală). Cină şi cazare la Ierusalim hotel 4*.
 • Ziua IV: Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus. Vom vizita Mănăstirea rusească ELEON şi vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăți. Vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit(Domnul a plâns), la Grădina Ghețimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului şi Peştera Ghețimani. Vom intra în cetate prin Poarta Sf. Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa(Drumul Crucii) cu cele 14 staţii în care S-a oprit Domnul pâna la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Mormântului Domnului, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizită la biserica şi Căminul românesc din Ierusalim. Cină şi cazare în Ierusalim hotel 4*.
 • Ziua V: Mic dejun. Părăsim Ierusalimul şi ne îndreptăm spre nordul ţării spre Galileea, Vizitarea biserici ortodoxe Sf. Gavriil din Nazaret cu izvorul Fecioarei Maria. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat şi vizită în satul Cana Galileii la biserica ortodoxeă ridicată pe locul casei lui Simion Cananitul, unde Iisus a făcut prima minune a transformării apei în vin. Muntele Tabor cu vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă. Cazare şi cină în oraşul Tiberias, hotel 4*.
 • Ziua VI: Mic dejun. Plecarea spre Capernaum, oraş denumit şi „Cetatea Domnului” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru), Tabgha unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor. Râul Iordan-Chibutz Yardenit „locul botezului” Opţional plimbare cu o copie a „bărcii lui Iisus” pe apele Marii Galileii şi vizită la Caprice – fabrica de aur și diamante din Tiberias. Cină şi cazare în Tiberias hotel 4*.
 • Ziua VII: Mic dejun. Plecarea spre AKKO, „capitala cruciaților”, unul din cele mai vechi porturi din lume, port-cetate la Mediterană cu o vechime de patru milenii, în care au poposit faraoni, regi şi mari cuceritori. Vizitarea cetăţii care nu a putut fi cucerită de Napoleon Bonaparte şi a portului de un pitoresc deosebit. Ne continuăm drumul şi vom ajunge în oraşul Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu grădinile pe terase, superioare grădinilor de la Versailles. Vizitarea bisericii Mănăstirii Carmelite Stela Maris (Steaua Mării). Şi apoi spre Tel Aviv, pe şoseaua de coastă. Scurt tur de oraş al celui mai cosmopolit oraş al Israelului. Vizită în Cetatea Jaffa, la Biserica greco- ortodoxa Sf. Mihail şi la Biserica catolică Sf. Petru;Vizită la Lida la biserica Sfântului Gheorghe.

Ora 17:40 decolarea aeronavei EL-AL- spre București și sosire la ora 20:35.

Înscrieri, detalii și informații suplimentare puteți obține la sediul Centrului de Pelerinaje Renașterea, din Piața Avram Iancu nr. 2., la Dl. Cristian Moldovan. Tel: 0723-583822; 0264-431020; e-mail: pelerinaje@mitropolia-clujului.ro
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up